Kremówka papieska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremówka papieska

Autor: nektar

ratingratingratingratingrating

6

21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

353 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

220 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

30 dekagramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

null

1 litr

10 dekagramów

2 opakowania

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Na stolnicę wsypać mąkę, dodać jajko i margarynę. Posiekać nożem i połączyć. Pod koniec dodać kwaśną śmietanę. Wyrobić miękkie ciasto. W razie potrzeby dodać więcej śmietany aby było gładkie. Włożyć do lodówki na całą noc. Na drugi dzień podzielić na pół i upiec 2 placki. Piec w temp. 180 stopni przez 15-20 min.

Krok 2

Masa: Odlać 1 szklankę mleka, pozostałą część zagotować. W odlanym mleku rozpuścić mąkę i mąkę ziemniaczaną. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka wlać rozpuszczone mąki a następnie jajka. Zagotować ciągle mieszając aż zrobi się gęste. Ostudzić. Rada: kiedy masa nie jest wystarczająco słodka, możemy do niej dodać cukier puder.

Krok 3

Na tacce ostrożnie położyć kruchy placek, na nim ułożyć masę i przykryć drugim plackiem. Posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremówka papieska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremówka papieska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremówka papieska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremówka papieska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremówka papieska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremówka papieska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremówka papieska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremówka papieska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciastka z m&m`sami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej