
Składniki
150 mililitrów
150 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
3 łyżeczki
75 gramów
250 gramów
2 łyżeczki
175 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki podzielić na suche i mokre. W jednej misce wymieszać suche (razem z marchewką) a w drugiej mokre.
Krok 2
Nałożyć ciasto do foremek wyłożonych papilotkami.
Krok 3
Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 25 minut. Z tych proporcji wychodzi ok. 11 babeczek.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej