Babeczki marchewkowe

Autor: Falbanki grzanki

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

3 łyżeczki

75 gramów

250 gramów

2 łyżeczki

175 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki podzielić na suche i mokre. W jednej misce wymieszać suche (razem z marchewką) a w drugiej mokre.

Krok 2

Nałożyć ciasto do foremek wyłożonych papilotkami.

Krok 3

Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 25 minut. Z tych proporcji wychodzi ok. 11 babeczek.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej