Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 łyżeczka

15 dekagramów

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę obieramy odcinamy końce. Gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej Delikat Knorr. Po ugotowaniu odcedzamy studzimy i kroimy w mniejsze kawałki .

Krok 2

Cebulę siekamy . szczypior kroimy. Wyciągamy rybę z konserwy dodajemy do fasolki . Paprykę zółta kroimy drobno. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy i obieramy ,

Krok 3

Następnie kroimy w kostkę . Wszystkie składniki mieszamy . Doprawiamy sola,kostką smażona cebulka i pieprzem do smaku .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej