Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

15 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

2 szczypty

4 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę obieramy odcinamy końce. Gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej Delikat Knorr. Po ugotowaniu odcedzamy studzimy i kroimy w mniejsze kawałki .

Krok 2

Cebulę siekamy . szczypior kroimy. Wyciągamy rybę z konserwy dodajemy do fasolki . Paprykę zółta kroimy drobno. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy i obieramy ,

Krok 3

Następnie kroimy w kostkę . Wszystkie składniki mieszamy . Doprawiamy sola,kostką smażona cebulka i pieprzem do smaku .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej