Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 łyżeczka

15 dekagramów

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę obieramy odcinamy końce. Gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej Delikat Knorr. Po ugotowaniu odcedzamy studzimy i kroimy w mniejsze kawałki .

Krok 2

Cebulę siekamy . szczypior kroimy. Wyciągamy rybę z konserwy dodajemy do fasolki . Paprykę zółta kroimy drobno. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy i obieramy ,

Krok 3

Następnie kroimy w kostkę . Wszystkie składniki mieszamy . Doprawiamy sola,kostką smażona cebulka i pieprzem do smaku .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka "Zielono mi"
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej