Sałatka z mięsnymi kuleczkami i bratkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mięsnymi kuleczkami i bratkami

Autor: Domcia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

150 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

10 sztuk

null

250 gramów

2 łyżki

1 sztuka

null

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek do zeszklenia. Mięso mielone wymieszać z podsmażoną cebulą, jajkiem, przyprawą do gyrosa, słodką papryką i posiekaną pietruszką. Formować małe kuleczki oprószając je mąką. Kulki podsmażyć na oliwie z oliwek, ostudzić.

Krok 2

Sałaty rozrywać do miski. Dodać paprykę, ogórek, kukurydzę, pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki, żółty ser i mięsne kuleczki.

Krok 3

Sos sałatkowy wymieszać z ketchupem, oliwą z oliwek i wodą, wymieszać z sałatką, dodać bratki.

Krok 4

Posypać grzankami. Podawać w miseczkach serowych.

Krok 5

Miseczki serowe: Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ser wysypać na blachę tworząc kółka. Podpiec w 200 st.C ok. 10 min. Ser natychmiast zdjąć z papieru i włożyć do miseczek tworząc miseczki serowe, zostawić do całkowitego wystudzenia. Smacznego!

Domcia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mięsnymi kuleczkami i bratkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mięsnymi kuleczkami i bratkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mięsnymi kuleczkami i bratkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mięsnymi kuleczkami i bratkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mięsnymi kuleczkami i bratkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mięsnymi kuleczkami i bratkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mięsnymi kuleczkami i bratkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mięsnymi kuleczkami i bratkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej