Sałatka z melona i szynki Serrano – Zobacz na przepisy.pl pixel

Elegancka sałatka z melonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

4 łyżki

3 łyżki

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melona obierz, usuń pestki i potnij w dość grubą kostkę.

Krok 2

Plasterki szynki przetnij na połówki i ułóż na kawałkach melona.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszaj z odrobiną soku z cytryny, dopraw do smaku przyprawami i polej po przygotowanej sałatce.

Krok 4

Przed podaniem schłodź przez kilka minut w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Elegancka sałatka z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Elegancka sałatka z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Elegancka sałatka z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Elegancka sałatka z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Elegancka sałatka z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Elegancka sałatka z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Elegancka sałatka z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Elegancka sałatka z melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak w miodzie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej