
Składniki
null
null
4 łyżki
3 łyżki
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melona obierz, usuń pestki i potnij w dość grubą kostkę.
Krok 2
Plasterki szynki przetnij na połówki i ułóż na kawałkach melona.
Krok 3
Jogurt naturalny wymieszaj z odrobiną soku z cytryny, dopraw do smaku przyprawami i polej po przygotowanej sałatce.
Krok 4
Przed podaniem schłodź przez kilka minut w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej