Składniki
null
null
4 łyżki
3 łyżki
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melona obierz, usuń pestki i potnij w dość grubą kostkę.
Krok 2
Plasterki szynki przetnij na połówki i ułóż na kawałkach melona.
Krok 3
Jogurt naturalny wymieszaj z odrobiną soku z cytryny, dopraw do smaku przyprawami i polej po przygotowanej sałatce.
Krok 4
Przed podaniem schłodź przez kilka minut w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej