
Składniki
null
null
4 łyżki
3 łyżki
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melona obierz, usuń pestki i potnij w dość grubą kostkę.
Krok 2
Plasterki szynki przetnij na połówki i ułóż na kawałkach melona.
Krok 3
Jogurt naturalny wymieszaj z odrobiną soku z cytryny, dopraw do smaku przyprawami i polej po przygotowanej sałatce.
Krok 4
Przed podaniem schłodź przez kilka minut w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej