
Składniki
null
null
4 łyżki
3 łyżki
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melona obierz, usuń pestki i potnij w dość grubą kostkę.
Krok 2
Plasterki szynki przetnij na połówki i ułóż na kawałkach melona.
Krok 3
Jogurt naturalny wymieszaj z odrobiną soku z cytryny, dopraw do smaku przyprawami i polej po przygotowanej sałatce.
Krok 4
Przed podaniem schłodź przez kilka minut w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej