Szaszłyk z wątróbek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk z wątróbek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

2 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę umyj i przekrój na pół.

Krok 2

Słoninę, paprykę i cebulę pokrój w plasterki.

Krok 3

Przygotowane składniki nabijaj na przemian na szpadki szaszłykowe.

Krok 4

Posyp solą, pieprzem, papryką i zapiecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej