
Składniki
2 sztuki
null
null
2 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę umyj i przekrój na pół.
Krok 2
Słoninę, paprykę i cebulę pokrój w plasterki.
Krok 3
Przygotowane składniki nabijaj na przemian na szpadki szaszłykowe.
Krok 4
Posyp solą, pieprzem, papryką i zapiecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej