Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
400 mililitrów
2 sztuki
100 gramów
50 mililitrów
1 łyżeczka
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój bakłażana w dużą kostkę, posyp solą i odstaw na 30 minut, po czym wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem.
Krok 2
Rozgrzej olej na patelni i smaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę i bakłażana przez 10 minut.
Krok 3
Dodaj na patelnię wołowe kiełbaski i smaż, aż będą lekko brązowe.
Krok 4
W 400 mililitrach gorącej wody rozpuść Gulasz węgierski Knorr, koncentrat pomidorowy i wymieszaj otrzymany sos z winem.
Krok 5
Dodaj sos do kiełbasek i duś na wolnym ogniu przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej