Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

58 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

400 mililitrów

2 sztuki

100 gramów

50 mililitrów

1 łyżeczka

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bakłażana w dużą kostkę, posyp solą i odstaw na 30 minut, po czym wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem.

Krok 2

Rozgrzej olej na patelni i smaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę i bakłażana przez 10 minut.

Krok 3

Dodaj na patelnię wołowe kiełbaski i smaż, aż będą lekko brązowe.

Krok 4

W 400 mililitrach gorącej wody rozpuść Gulasz węgierski Knorr, koncentrat pomidorowy i wymieszaj otrzymany sos z winem.

Krok 5

Dodaj sos do kiełbasek i duś na wolnym ogniu przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej