Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

57 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

400 mililitrów

2 sztuki

100 gramów

50 mililitrów

1 łyżeczka

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bakłażana w dużą kostkę, posyp solą i odstaw na 30 minut, po czym wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem.

Krok 2

Rozgrzej olej na patelni i smaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę i bakłażana przez 10 minut.

Krok 3

Dodaj na patelnię wołowe kiełbaski i smaż, aż będą lekko brązowe.

Krok 4

W 400 mililitrach gorącej wody rozpuść Gulasz węgierski Knorr, koncentrat pomidorowy i wymieszaj otrzymany sos z winem.

Krok 5

Dodaj sos do kiełbasek i duś na wolnym ogniu przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej