Tofucznica wegańska jajecznica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tofucznica wegańska jajecznica

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

1

heart
82 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.3 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 garść

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na suchej patelni, na średnim ogniu upraż orzeszki – powinny się zarumienić i zacząć intensywnie pachnieć, uważaj tylko aby ich nie przypalić. Uprażone orzeszki przełóż do miseczki/na talerz do wystudzenia.

Krok 2

Tofu rozgnieć widelcem i przełóż na patelnię. Smaż przez 2 -3 minuty na średnim ogniu. Do podgrzanego tofu dodaj kurkumę, pieprz, paprykę, suszone chili, sos sojowy. Zamieszaj.

Krok 3

Dodaj 2 łyżki majonezu wegańskiego, zamieszaj, spróbuj i opcjonalnie dodaj 3 łyżkę - majonez dodaje bardziej kremowej konsystencji.

Krok 4

Zamieszaj, duś przez minutę a następnie dodaj sól Kala Namak. Zamieszaj do połączenia składników i spróbuj. Jeśli wolisz bardziej intensywny jajeczny posmak – dodaj jej nieco więcej.

Krok 5

Do tofucznicy dodaj pokrojoną dymkę oraz papryczkę, zamieszaj i smaż przez ok 1-2 minuty. Gorącą przełóż do miseczki, posyp uprażonymi orzeszkami, podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tofucznica wegańska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tofucznica wegańska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tofucznica wegańska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tofucznica wegańska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tofucznica wegańska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tofucznica wegańska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tofucznica wegańska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tofucznica wegańska jajecznica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej