
Składniki
1.5 szklanki
1 łyżka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżka
1.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W jednej misce wymieszaj produkty sypkie: mąkę orkiszową, cynamon, proszek do pieczenia oraz ksylitol.
Krok 2
W drugiej misce wymieszaj produkty płynne: mleko, olej oraz sok cytryny.
Krok 3
Do produktów sypkich dodaj płynną mieszankę i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
Krok 4
Rozgrzej gofrownicę. Smaż gofry z obu stron na złocisty kolor. Studź na kratce. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej