Wegańskie gofry z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie gofry z cynamonem

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
47 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

1.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednej misce wymieszaj produkty sypkie: mąkę orkiszową, cynamon, proszek do pieczenia oraz ksylitol.

Krok 2

W drugiej misce wymieszaj produkty płynne: mleko, olej oraz sok cytryny.

Krok 3

Do produktów sypkich dodaj płynną mieszankę i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut.

Krok 4

Rozgrzej gofrownicę. Smaż gofry z obu stron na złocisty kolor. Studź na kratce. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej