Wegańskie gofry z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie gofry z cynamonem

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
47 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

1.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednej misce wymieszaj produkty sypkie: mąkę orkiszową, cynamon, proszek do pieczenia oraz ksylitol.

Krok 2

W drugiej misce wymieszaj produkty płynne: mleko, olej oraz sok cytryny.

Krok 3

Do produktów sypkich dodaj płynną mieszankę i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut.

Krok 4

Rozgrzej gofrownicę. Smaż gofry z obu stron na złocisty kolor. Studź na kratce. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej