Wegańskie gofry z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie gofry z cynamonem

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
47 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

1.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednej misce wymieszaj produkty sypkie: mąkę orkiszową, cynamon, proszek do pieczenia oraz ksylitol.

Krok 2

W drugiej misce wymieszaj produkty płynne: mleko, olej oraz sok cytryny.

Krok 3

Do produktów sypkich dodaj płynną mieszankę i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut.

Krok 4

Rozgrzej gofrownicę. Smaż gofry z obu stron na złocisty kolor. Studź na kratce. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej