
Składniki
1.5 szklanki
1 łyżka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżka
1.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W jednej misce wymieszaj produkty sypkie: mąkę orkiszową, cynamon, proszek do pieczenia oraz ksylitol.
Krok 2
W drugiej misce wymieszaj produkty płynne: mleko, olej oraz sok cytryny.
Krok 3
Do produktów sypkich dodaj płynną mieszankę i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
Krok 4
Rozgrzej gofrownicę. Smaż gofry z obu stron na złocisty kolor. Studź na kratce. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Jak przyprawić karczek i jakich produktów nie powinno zabraknąć w kuchni? Razem z nami znajdziesz wiele apetycznych inspiracji.
Czytaj więcejCzym nadziewać chlebek pita? Jakie dodatki sprawdzą się najlepiej? Zdradzamy tajemnice pity. Sprawdźcie sami!
Czytaj więcej