Wegańskie gofry z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie gofry z cynamonem

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
48 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

1.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednej misce wymieszaj produkty sypkie: mąkę orkiszową, cynamon, proszek do pieczenia oraz ksylitol.

Krok 2

W drugiej misce wymieszaj produkty płynne: mleko, olej oraz sok cytryny.

Krok 3

Do produktów sypkich dodaj płynną mieszankę i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut.

Krok 4

Rozgrzej gofrownicę. Smaż gofry z obu stron na złocisty kolor. Studź na kratce. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie gofry z cynamonem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej