
Składniki
1.5 szklanki
1 łyżka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżka
1.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W jednej misce wymieszaj produkty sypkie: mąkę orkiszową, cynamon, proszek do pieczenia oraz ksylitol.
Krok 2
W drugiej misce wymieszaj produkty płynne: mleko, olej oraz sok cytryny.
Krok 3
Do produktów sypkich dodaj płynną mieszankę i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
Krok 4
Rozgrzej gofrownicę. Smaż gofry z obu stron na złocisty kolor. Studź na kratce. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























