Delikatna makrela z aromatycznym masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna makrela z aromatycznym masłem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

3 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone makrele umyj, natrzyj solą i pieprzem.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobniutko razem z szałwią i rozetrzyj z masłem, możesz zmiksować, dopraw do smaku przyprawami.

Krok 3

Do środka każdej ryby nałóż kopczyk masła, złóż, natrzyj aromatyczną masą.

Krok 4

Grilluj bezpośrednio na ruszcie przez 10 minut z każdej strony, co jakiś czas smarując pozostałym czosnkowym masełkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej