Delikatna makrela z aromatycznym masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna makrela z aromatycznym masłem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

3 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone makrele umyj, natrzyj solą i pieprzem.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobniutko razem z szałwią i rozetrzyj z masłem, możesz zmiksować, dopraw do smaku przyprawami.

Krok 3

Do środka każdej ryby nałóż kopczyk masła, złóż, natrzyj aromatyczną masą.

Krok 4

Grilluj bezpośrednio na ruszcie przez 10 minut z każdej strony, co jakiś czas smarując pozostałym czosnkowym masełkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej