Składniki
null
null
3 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone i oczyszczone makrele umyj, natrzyj solą i pieprzem.
Krok 2
Czosnek posiekaj drobniutko razem z szałwią i rozetrzyj z masłem, możesz zmiksować, dopraw do smaku przyprawami.
Krok 3
Do środka każdej ryby nałóż kopczyk masła, złóż, natrzyj aromatyczną masą.
Krok 4
Grilluj bezpośrednio na ruszcie przez 10 minut z każdej strony, co jakiś czas smarując pozostałym czosnkowym masełkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej