
Składniki
null
null
3 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone i oczyszczone makrele umyj, natrzyj solą i pieprzem.
Krok 2
Czosnek posiekaj drobniutko razem z szałwią i rozetrzyj z masłem, możesz zmiksować, dopraw do smaku przyprawami.
Krok 3
Do środka każdej ryby nałóż kopczyk masła, złóż, natrzyj aromatyczną masą.
Krok 4
Grilluj bezpośrednio na ruszcie przez 10 minut z każdej strony, co jakiś czas smarując pozostałym czosnkowym masełkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























