Delikatna makrela z aromatycznym masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna makrela z aromatycznym masłem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

3 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone makrele umyj, natrzyj solą i pieprzem.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobniutko razem z szałwią i rozetrzyj z masłem, możesz zmiksować, dopraw do smaku przyprawami.

Krok 3

Do środka każdej ryby nałóż kopczyk masła, złóż, natrzyj aromatyczną masą.

Krok 4

Grilluj bezpośrednio na ruszcie przez 10 minut z każdej strony, co jakiś czas smarując pozostałym czosnkowym masełkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna makrela z aromatycznym masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej