Zupa z kurczakiem i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczakiem i jajkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

125 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

850 mililitrów

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj sól i ocet, zmniejsz ogień i delikatnie wbijaj do wrzątku po jednym jajku. Po minucie wyciągnij je łyżką cedzakową.

Krok 2

Bulion zagotuj w drugim garnku.

Krok 3

Pora pokrój w krążki, brokuły podziel na różyczki, kurczaka posiekaj, a pieczarki pokrój w plastry. Wszystkie składniki dodaj do bulionu i wlej sherry. Dopraw sosem chili i gotuj przez 15 minut.

Krok 4

Dodaj jajka i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Posyp szczyptą chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej