Zupa z kurczakiem i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczakiem i jajkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

125 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

850 mililitrów

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj sól i ocet, zmniejsz ogień i delikatnie wbijaj do wrzątku po jednym jajku. Po minucie wyciągnij je łyżką cedzakową.

Krok 2

Bulion zagotuj w drugim garnku.

Krok 3

Pora pokrój w krążki, brokuły podziel na różyczki, kurczaka posiekaj, a pieczarki pokrój w plastry. Wszystkie składniki dodaj do bulionu i wlej sherry. Dopraw sosem chili i gotuj przez 15 minut.

Krok 4

Dodaj jajka i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Posyp szczyptą chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczakiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gołąbki z pieczarkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej