
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
4 sztuki
125 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
850 mililitrów
125 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj sól i ocet, zmniejsz ogień i delikatnie wbijaj do wrzątku po jednym jajku. Po minucie wyciągnij je łyżką cedzakową.
Krok 2
Bulion zagotuj w drugim garnku.
Krok 3
Pora pokrój w krążki, brokuły podziel na różyczki, kurczaka posiekaj, a pieczarki pokrój w plastry. Wszystkie składniki dodaj do bulionu i wlej sherry. Dopraw sosem chili i gotuj przez 15 minut.
Krok 4
Dodaj jajka i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Posyp szczyptą chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej