
Składniki
1 sztuka
null
1 łyżka
200 gramów
0.5 kilograma
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalarepę obierz i pokrój w półplastry. Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem Delikatu Knorr.
Krok 4
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i wykładaj składniki w następującej kolejności: kalarepa, szynka i ser.
Krok 5
Zapiekankę wstaw do piekarnika i piecz przez pół godziny w temperaturze 200 stopni. Rada: Przed dodaniem do zapiekanki można podsmażyć na maśle cebulę oraz szynkę .
Krok 2
Sparz kalarepę i odcedź.
Krok 3
Ser zetrzyj na grubej tarce jarzynowej, a szynkę i cebule pokrój w paski.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej