
Składniki
1 sztuka
null
1 łyżka
200 gramów
0.5 kilograma
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalarepę obierz i pokrój w półplastry. Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem Delikatu Knorr.
Krok 4
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i wykładaj składniki w następującej kolejności: kalarepa, szynka i ser.
Krok 5
Zapiekankę wstaw do piekarnika i piecz przez pół godziny w temperaturze 200 stopni. Rada: Przed dodaniem do zapiekanki można podsmażyć na maśle cebulę oraz szynkę .
Krok 2
Sparz kalarepę i odcedź.
Krok 3
Ser zetrzyj na grubej tarce jarzynowej, a szynkę i cebule pokrój w paski.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej