Zapiekanka z kalarepą i wędzoną szynką – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kalarepą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżka

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalarepę obierz i pokrój w półplastry. Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem Delikatu Knorr.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i wykładaj składniki w następującej kolejności: kalarepa, szynka i ser.

Krok 5

Zapiekankę wstaw do piekarnika i piecz przez pół godziny w temperaturze 200 stopni. Rada: Przed dodaniem do zapiekanki można podsmażyć na maśle cebulę oraz szynkę .

Krok 2

Sparz kalarepę i odcedź.

Krok 3

Ser zetrzyj na grubej tarce jarzynowej, a szynkę i cebule pokrój w paski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej