Zapiekanka z kalarepą i wędzoną szynką – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kalarepą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 łyżka

200 gramów

0.5 kilograma

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalarepę obierz i pokrój w półplastry. Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem Delikatu Knorr.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i wykładaj składniki w następującej kolejności: kalarepa, szynka i ser.

Krok 5

Zapiekankę wstaw do piekarnika i piecz przez pół godziny w temperaturze 200 stopni. Rada: Przed dodaniem do zapiekanki można podsmażyć na maśle cebulę oraz szynkę .

Krok 2

Sparz kalarepę i odcedź.

Krok 3

Ser zetrzyj na grubej tarce jarzynowej, a szynkę i cebule pokrój w paski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej