Zapiekanka z kalarepą i wędzoną szynką – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kalarepą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 łyżka

200 gramów

0.5 kilograma

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalarepę obierz i pokrój w półplastry. Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem Delikatu Knorr.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i wykładaj składniki w następującej kolejności: kalarepa, szynka i ser.

Krok 5

Zapiekankę wstaw do piekarnika i piecz przez pół godziny w temperaturze 200 stopni. Rada: Przed dodaniem do zapiekanki można podsmażyć na maśle cebulę oraz szynkę .

Krok 2

Sparz kalarepę i odcedź.

Krok 3

Ser zetrzyj na grubej tarce jarzynowej, a szynkę i cebule pokrój w paski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej