Zapiekanka z kalarepą i wędzoną szynką – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kalarepą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżka

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalarepę obierz i pokrój w półplastry. Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem Delikatu Knorr.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i wykładaj składniki w następującej kolejności: kalarepa, szynka i ser.

Krok 5

Zapiekankę wstaw do piekarnika i piecz przez pół godziny w temperaturze 200 stopni. Rada: Przed dodaniem do zapiekanki można podsmażyć na maśle cebulę oraz szynkę .

Krok 2

Sparz kalarepę i odcedź.

Krok 3

Ser zetrzyj na grubej tarce jarzynowej, a szynkę i cebule pokrój w paski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej