Składniki
0.5 kilograma
1 łyżka
1 sztuka
200 gramów
200 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalarepę obierz i pokrój w półplastry. Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem Delikatu Knorr.
Krok 4
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i wykładaj składniki w następującej kolejności: kalarepa, szynka i ser.
Krok 5
Zapiekankę wstaw do piekarnika i piecz przez pół godziny w temperaturze 200 stopni. Rada: Przed dodaniem do zapiekanki można podsmażyć na maśle cebulę oraz szynkę .
Krok 2
Sparz kalarepę i odcedź.
Krok 3
Ser zetrzyj na grubej tarce jarzynowej, a szynkę i cebule pokrój w paski.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej