
Składniki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżeczki
1 szczypta
4 plastry
6 plastrów
3 łyżeczki
200 gramów
2 listków
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczkę pokrój drobno i wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem.
Krok 2
Powstałym sosem posmaruj wewnętrzne części kanapek.
Krok 3
Na spód kanapek połóż liście sałaty, plastry ogórka, pokrojonego w plastry kurczaka i rzodkiewkę, a całość posyp kiełkami.
Krok 4
Przykryj drugą kromką chleba.
Krok 5
Zapakuj w papier śniadaniowy i zabierz ze sobą jako przekąskę w plener.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej