Kanapki wypasione przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki wypasione

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżeczki

1 szczypta

4 plastry

6 plastrów

3 łyżeczki

200 gramów

2 listków

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczkę pokrój drobno i wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem.

Krok 2

Powstałym sosem posmaruj wewnętrzne części kanapek.

Krok 3

Na spód kanapek połóż liście sałaty, plastry ogórka, pokrojonego w plastry kurczaka i rzodkiewkę, a całość posyp kiełkami.

Krok 4

Przykryj drugą kromką chleba.

Krok 5

Zapakuj w papier śniadaniowy i zabierz ze sobą jako przekąskę w plener.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapka warzywna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej