
Składniki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżeczki
1 szczypta
4 plastry
6 plastrów
3 łyżeczki
200 gramów
2 listków
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczkę pokrój drobno i wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem.
Krok 2
Powstałym sosem posmaruj wewnętrzne części kanapek.
Krok 3
Na spód kanapek połóż liście sałaty, plastry ogórka, pokrojonego w plastry kurczaka i rzodkiewkę, a całość posyp kiełkami.
Krok 4
Przykryj drugą kromką chleba.
Krok 5
Zapakuj w papier śniadaniowy i zabierz ze sobą jako przekąskę w plener.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej