Kanapki wypasione przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki wypasione

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżeczki

1 szczypta

4 plastry

6 plastrów

3 łyżeczki

200 gramów

2 listków

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczkę pokrój drobno i wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem.

Krok 2

Powstałym sosem posmaruj wewnętrzne części kanapek.

Krok 3

Na spód kanapek połóż liście sałaty, plastry ogórka, pokrojonego w plastry kurczaka i rzodkiewkę, a całość posyp kiełkami.

Krok 4

Przykryj drugą kromką chleba.

Krok 5

Zapakuj w papier śniadaniowy i zabierz ze sobą jako przekąskę w plener.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej