Kanapki wypasione przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki wypasione

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżeczki

1 szczypta

4 plastry

6 plastrów

3 łyżeczki

200 gramów

2 listków

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczkę pokrój drobno i wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem.

Krok 2

Powstałym sosem posmaruj wewnętrzne części kanapek.

Krok 3

Na spód kanapek połóż liście sałaty, plastry ogórka, pokrojonego w plastry kurczaka i rzodkiewkę, a całość posyp kiełkami.

Krok 4

Przykryj drugą kromką chleba.

Krok 5

Zapakuj w papier śniadaniowy i zabierz ze sobą jako przekąskę w plener.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej