Kanapki wypasione przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki wypasione

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżeczki

1 szczypta

4 plastry

6 plastrów

3 łyżeczki

200 gramów

2 listków

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczkę pokrój drobno i wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem.

Krok 2

Powstałym sosem posmaruj wewnętrzne części kanapek.

Krok 3

Na spód kanapek połóż liście sałaty, plastry ogórka, pokrojonego w plastry kurczaka i rzodkiewkę, a całość posyp kiełkami.

Krok 4

Przykryj drugą kromką chleba.

Krok 5

Zapakuj w papier śniadaniowy i zabierz ze sobą jako przekąskę w plener.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki wypasione - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bagietka z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej