
Składniki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżeczki
1 szczypta
4 plastry
6 plastrów
3 łyżeczki
200 gramów
2 listków
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczkę pokrój drobno i wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem.
Krok 2
Powstałym sosem posmaruj wewnętrzne części kanapek.
Krok 3
Na spód kanapek połóż liście sałaty, plastry ogórka, pokrojonego w plastry kurczaka i rzodkiewkę, a całość posyp kiełkami.
Krok 4
Przykryj drugą kromką chleba.
Krok 5
Zapakuj w papier śniadaniowy i zabierz ze sobą jako przekąskę w plener.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej