Sznycelki cielęce po holsztyńsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycelki cielęce po holsztyńsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

4 sztuki

1 pęczek

4 sztuki

8 sztuk

200 gramów

8 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz liście sałaty i lekko je osusz. Listki natki pietruszki drobno posiekaj.

Krok 2

Sznycelki lekko rozbij tłuczkiem.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, usmaż sznycelki po 2 min z każdej strony.

Krok 4

Zdejmij z patelni, posyp pieprzem i solą.

Krok 5

Na innej patelni wlej olej, i usmaż jajka sadzone.

Krok 6

Podawaj w kolejności: sznycelki, jajka sadzone, plasterki łososia, anchois, kapary oraz pokrojone w plastry buraczki.

Krok 7

Do dekoracji użyj umytej uprzednio sałaty. Do smaku posyp czarnym pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej