Sznycelki cielęce po holsztyńsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycelki cielęce po holsztyńsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

4 sztuki

1 pęczek

4 sztuki

8 sztuk

200 gramów

8 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz liście sałaty i lekko je osusz. Listki natki pietruszki drobno posiekaj.

Krok 2

Sznycelki lekko rozbij tłuczkiem.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, usmaż sznycelki po 2 min z każdej strony.

Krok 4

Zdejmij z patelni, posyp pieprzem i solą.

Krok 5

Na innej patelni wlej olej, i usmaż jajka sadzone.

Krok 6

Podawaj w kolejności: sznycelki, jajka sadzone, plasterki łososia, anchois, kapary oraz pokrojone w plastry buraczki.

Krok 7

Do dekoracji użyj umytej uprzednio sałaty. Do smaku posyp czarnym pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlety jajeczne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej