
Składniki
null
2 łyżki
null
4 sztuki
1 pęczek
4 sztuki
8 sztuk
200 gramów
8 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz liście sałaty i lekko je osusz. Listki natki pietruszki drobno posiekaj.
Krok 2
Sznycelki lekko rozbij tłuczkiem.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej, usmaż sznycelki po 2 min z każdej strony.
Krok 4
Zdejmij z patelni, posyp pieprzem i solą.
Krok 5
Na innej patelni wlej olej, i usmaż jajka sadzone.
Krok 6
Podawaj w kolejności: sznycelki, jajka sadzone, plasterki łososia, anchois, kapary oraz pokrojone w plastry buraczki.
Krok 7
Do dekoracji użyj umytej uprzednio sałaty. Do smaku posyp czarnym pieprzem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej