
Składniki
null
2 łyżki
null
4 sztuki
1 pęczek
4 sztuki
8 sztuk
200 gramów
8 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz liście sałaty i lekko je osusz. Listki natki pietruszki drobno posiekaj.
Krok 2
Sznycelki lekko rozbij tłuczkiem.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej, usmaż sznycelki po 2 min z każdej strony.
Krok 4
Zdejmij z patelni, posyp pieprzem i solą.
Krok 5
Na innej patelni wlej olej, i usmaż jajka sadzone.
Krok 6
Podawaj w kolejności: sznycelki, jajka sadzone, plasterki łososia, anchois, kapary oraz pokrojone w plastry buraczki.
Krok 7
Do dekoracji użyj umytej uprzednio sałaty. Do smaku posyp czarnym pieprzem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej