
Składniki
null
2 łyżki
null
4 sztuki
1 pęczek
4 sztuki
8 sztuk
200 gramów
8 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz liście sałaty i lekko je osusz. Listki natki pietruszki drobno posiekaj.
Krok 2
Sznycelki lekko rozbij tłuczkiem.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej, usmaż sznycelki po 2 min z każdej strony.
Krok 4
Zdejmij z patelni, posyp pieprzem i solą.
Krok 5
Na innej patelni wlej olej, i usmaż jajka sadzone.
Krok 6
Podawaj w kolejności: sznycelki, jajka sadzone, plasterki łososia, anchois, kapary oraz pokrojone w plastry buraczki.
Krok 7
Do dekoracji użyj umytej uprzednio sałaty. Do smaku posyp czarnym pieprzem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej