
Składniki
null
2 łyżki
null
4 sztuki
1 pęczek
4 sztuki
8 sztuk
200 gramów
8 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz liście sałaty i lekko je osusz. Listki natki pietruszki drobno posiekaj.
Krok 2
Sznycelki lekko rozbij tłuczkiem.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej, usmaż sznycelki po 2 min z każdej strony.
Krok 4
Zdejmij z patelni, posyp pieprzem i solą.
Krok 5
Na innej patelni wlej olej, i usmaż jajka sadzone.
Krok 6
Podawaj w kolejności: sznycelki, jajka sadzone, plasterki łososia, anchois, kapary oraz pokrojone w plastry buraczki.
Krok 7
Do dekoracji użyj umytej uprzednio sałaty. Do smaku posyp czarnym pieprzem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























