
Składniki
null
2 łyżki
null
4 sztuki
1 pęczek
4 sztuki
8 sztuk
200 gramów
8 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz liście sałaty i lekko je osusz. Listki natki pietruszki drobno posiekaj.
Krok 2
Sznycelki lekko rozbij tłuczkiem.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej, usmaż sznycelki po 2 min z każdej strony.
Krok 4
Zdejmij z patelni, posyp pieprzem i solą.
Krok 5
Na innej patelni wlej olej, i usmaż jajka sadzone.
Krok 6
Podawaj w kolejności: sznycelki, jajka sadzone, plasterki łososia, anchois, kapary oraz pokrojone w plastry buraczki.
Krok 7
Do dekoracji użyj umytej uprzednio sałaty. Do smaku posyp czarnym pieprzem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej