Sznycelki cielęce po holsztyńsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycelki cielęce po holsztyńsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

4 sztuki

1 pęczek

4 sztuki

8 sztuk

200 gramów

8 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz liście sałaty i lekko je osusz. Listki natki pietruszki drobno posiekaj.

Krok 2

Sznycelki lekko rozbij tłuczkiem.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, usmaż sznycelki po 2 min z każdej strony.

Krok 4

Zdejmij z patelni, posyp pieprzem i solą.

Krok 5

Na innej patelni wlej olej, i usmaż jajka sadzone.

Krok 6

Podawaj w kolejności: sznycelki, jajka sadzone, plasterki łososia, anchois, kapary oraz pokrojone w plastry buraczki.

Krok 7

Do dekoracji użyj umytej uprzednio sałaty. Do smaku posyp czarnym pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej