Sznycelki cielęce po holsztyńsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

8 sztuk

1 opakowanie

4 sztuki

4 sztuki

0

2 łyżki

1 pęczek

200 gramów

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz liście sałaty i lekko je osusz. Listki natki pietruszki drobno posiekaj.

Krok 1

Sznycelki lekko rozbij tłuczkiem.

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej, usmaż sznycelki po 2 min z każdej strony.

Krok 1

Zdejmij z patelni, posyp pieprzem i solą.

Krok 1

Na innej patelni wlej olej, i usmaż jajka sadzone.

Krok 1

Podawaj w kolejności: sznycelki, jajka sadzone, plasterki łososia, anchois, kapary oraz pokrojone w plastry buraczki.

Krok 1

Do dekoracji użyj umytej uprzednio sałaty. Do smaku posyp czarnym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej