Sznycelki cielęce po holsztyńsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycelki cielęce po holsztyńsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

4 sztuki

1 pęczek

4 sztuki

8 sztuk

200 gramów

8 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz liście sałaty i lekko je osusz. Listki natki pietruszki drobno posiekaj.

Krok 2

Sznycelki lekko rozbij tłuczkiem.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, usmaż sznycelki po 2 min z każdej strony.

Krok 4

Zdejmij z patelni, posyp pieprzem i solą.

Krok 5

Na innej patelni wlej olej, i usmaż jajka sadzone.

Krok 6

Podawaj w kolejności: sznycelki, jajka sadzone, plasterki łososia, anchois, kapary oraz pokrojone w plastry buraczki.

Krok 7

Do dekoracji użyj umytej uprzednio sałaty. Do smaku posyp czarnym pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycelki cielęce po holsztyńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej