Pierś kurczaka z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś kurczaka z mango

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

0.3 szklanki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozetrzeć kostkę do mięs z papryką z kilkoma łyżkami oleju. Natrzeć piersi z kurczaka wcierając mocno pastę w mięso. Odłożyć na 30 minut .

Krok 2

Obrać mango , usunąć pestkę , pokroić w dużą kostkę . Mango ma być dojrzałe ale nie zupełnie miękkie tak by się nie rozpadało. Wsypać do garnuszka , zalać wodą i dodać 1 łyżkę cukru i gotować aż mango będzie miękkie .

Krok 3

Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i smażyć na rumiano piersi z obu stron ( najpierw na większym a potem na małym gazie . Podlać kilkoma łyżkami wywaru z gotowania mango- przykryć i dodusić tak by mięso było miękkie .

Krok 4

Podawać obkładając pierś kurczaka odcedzonymi kawałkami mango , pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami koktajlowymi . Proponuję podać do tego podpieczoną bagietkę z ziołowym masłem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś kurczaka z mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej