Kurczak z włoskim chrustem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z włoskim chrustem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

63 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

6 sztuk

0.5 łyżeczki

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka rozłóż na płasko, jak kotlety. Oprósz z obu stron przyprawą Knorr, a następnie obsmaż krótko na oliwie z obu stron.

Krok 2

Tartą bułkę wymieszaj z przyprawami i ziołami. Pomidory pokrój w cienkie paski i dodaj do ziołowej bułki. Dołóż jeszcze margarynę, parmezan, całość wyrób na jednolitą masę.

Krok 3

Kotlety rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem. Na każdym z nich połóż łyżkę ziołowego farszu i dociśnij dłonią. Przygotowane kotlety wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiecz w temp. 180 °C przez 25 minut. Zapieczone podawaj z warzywami lub chrupiącą sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej