
Składniki
8 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
6 sztuk
0.5 łyżeczki
4 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kurczaka rozłóż na płasko, jak kotlety. Oprósz z obu stron przyprawą Knorr, a następnie obsmaż krótko na oliwie z obu stron.
Krok 2
Tartą bułkę wymieszaj z przyprawami i ziołami. Pomidory pokrój w cienkie paski i dodaj do ziołowej bułki. Dołóż jeszcze margarynę, parmezan, całość wyrób na jednolitą masę.
Krok 3
Kotlety rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem. Na każdym z nich połóż łyżkę ziołowego farszu i dociśnij dłonią. Przygotowane kotlety wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiecz w temp. 180 °C przez 25 minut. Zapieczone podawaj z warzywami lub chrupiącą sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej