Kurczak z włoskim chrustem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z włoskim chrustem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

63 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

6 sztuk

0.5 łyżeczki

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka rozłóż na płasko, jak kotlety. Oprósz z obu stron przyprawą Knorr, a następnie obsmaż krótko na oliwie z obu stron.

Krok 2

Tartą bułkę wymieszaj z przyprawami i ziołami. Pomidory pokrój w cienkie paski i dodaj do ziołowej bułki. Dołóż jeszcze margarynę, parmezan, całość wyrób na jednolitą masę.

Krok 3

Kotlety rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem. Na każdym z nich połóż łyżkę ziołowego farszu i dociśnij dłonią. Przygotowane kotlety wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiecz w temp. 180 °C przez 25 minut. Zapieczone podawaj z warzywami lub chrupiącą sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej