Kurczak z włoskim chrustem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z włoskim chrustem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

6 sztuk

0.5 łyżeczki

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka rozłóż na płasko, jak kotlety. Oprósz z obu stron przyprawą Knorr, a następnie obsmaż krótko na oliwie z obu stron.

Krok 2

Tartą bułkę wymieszaj z przyprawami i ziołami. Pomidory pokrój w cienkie paski i dodaj do ziołowej bułki. Dołóż jeszcze margarynę, parmezan, całość wyrób na jednolitą masę.

Krok 3

Kotlety rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem. Na każdym z nich połóż łyżkę ziołowego farszu i dociśnij dłonią. Przygotowane kotlety wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiecz w temp. 180 °C przez 25 minut. Zapieczone podawaj z warzywami lub chrupiącą sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z włoskim chrustem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej