Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym
łatwe
4 osoby zapisały
Składniki
500 gramów
300 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone wrzuć do miski i wymieszaj z jajkiem oraz pieprzem, ziołami prowansalskimi i przyprawą do mięs Knorr. Przełóż na blaszkę wyłożoną folią aluminiową. Na mięso połóż kawałki masła. Piecz w 180 stopniach ok. 45-60 minut.
Krok 2
Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij na maśle/oliwie. Dodaj obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Podlej sosem sojowym i smaż do odparowania płynów.
Krok 3
W kubeczku wymieszaj sos grzybowy Knorr z wodą. Przelej do garnuszka i ciągle mieszając zagotuj. Trzymaj na ogniu jeszcze ok. 3 minuty. Dodaj pieczarki z cebulką.
Krok 4
Upieczone mięso mielone pokrój w kostkę i dodaj do sosu. Wymieszaj. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej