Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wrzuć do miski i wymieszaj z jajkiem oraz pieprzem, ziołami prowansalskimi i przyprawą do mięs Knorr. Przełóż na blaszkę wyłożoną folią aluminiową. Na mięso połóż kawałki masła. Piecz w 180 stopniach ok. 45-60 minut.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij na maśle/oliwie. Dodaj obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Podlej sosem sojowym i smaż do odparowania płynów.

Krok 3

W kubeczku wymieszaj sos grzybowy Knorr z wodą. Przelej do garnuszka i ciągle mieszając zagotuj. Trzymaj na ogniu jeszcze ok. 3 minuty. Dodaj pieczarki z cebulką.

Krok 4

Upieczone mięso mielone pokrój w kostkę i dodaj do sosu. Wymieszaj. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej