Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
300 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 łyżka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone wrzuć do miski i wymieszaj z jajkiem oraz pieprzem, ziołami prowansalskimi i przyprawą do mięs Knorr. Przełóż na blaszkę wyłożoną folią aluminiową. Na mięso połóż kawałki masła. Piecz w 180 stopniach ok. 45-60 minut.
Krok 2
Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij na maśle/oliwie. Dodaj obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Podlej sosem sojowym i smaż do odparowania płynów.
Krok 3
W kubeczku wymieszaj sos grzybowy Knorr z wodą. Przelej do garnuszka i ciągle mieszając zagotuj. Trzymaj na ogniu jeszcze ok. 3 minuty. Dodaj pieczarki z cebulką.
Krok 4
Upieczone mięso mielone pokrój w kostkę i dodaj do sosu. Wymieszaj. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































