Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wrzuć do miski i wymieszaj z jajkiem oraz pieprzem, ziołami prowansalskimi i przyprawą do mięs Knorr. Przełóż na blaszkę wyłożoną folią aluminiową. Na mięso połóż kawałki masła. Piecz w 180 stopniach ok. 45-60 minut.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij na maśle/oliwie. Dodaj obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Podlej sosem sojowym i smaż do odparowania płynów.

Krok 3

W kubeczku wymieszaj sos grzybowy Knorr z wodą. Przelej do garnuszka i ciągle mieszając zagotuj. Trzymaj na ogniu jeszcze ok. 3 minuty. Dodaj pieczarki z cebulką.

Krok 4

Upieczone mięso mielone pokrój w kostkę i dodaj do sosu. Wymieszaj. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Empanadas
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej