Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

300 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wrzuć do miski i wymieszaj z jajkiem oraz pieprzem, ziołami prowansalskimi i przyprawą do mięs Knorr. Przełóż na blaszkę wyłożoną folią aluminiową. Na mięso połóż kawałki masła. Piecz w 180 stopniach ok. 45-60 minut.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij na maśle/oliwie. Dodaj obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Podlej sosem sojowym i smaż do odparowania płynów.

Krok 3

W kubeczku wymieszaj sos grzybowy Knorr z wodą. Przelej do garnuszka i ciągle mieszając zagotuj. Trzymaj na ogniu jeszcze ok. 3 minuty. Dodaj pieczarki z cebulką.

Krok 4

Upieczone mięso mielone pokrój w kostkę i dodaj do sosu. Wymieszaj. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej