Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wrzuć do miski i wymieszaj z jajkiem oraz pieprzem, ziołami prowansalskimi i przyprawą do mięs Knorr. Przełóż na blaszkę wyłożoną folią aluminiową. Na mięso połóż kawałki masła. Piecz w 180 stopniach ok. 45-60 minut.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij na maśle/oliwie. Dodaj obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Podlej sosem sojowym i smaż do odparowania płynów.

Krok 3

W kubeczku wymieszaj sos grzybowy Knorr z wodą. Przelej do garnuszka i ciągle mieszając zagotuj. Trzymaj na ogniu jeszcze ok. 3 minuty. Dodaj pieczarki z cebulką.

Krok 4

Upieczone mięso mielone pokrój w kostkę i dodaj do sosu. Wymieszaj. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń z mięsa mielonego z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej