Makaron w sobie grzybowym ze sztuką mięsa

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

78

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 dekagramów

3 dekagramy

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ugotuj makaron rurki z kostką rosołową drobiową

Krok 2

Mięso pokrój w plastry obsmażyć na oleju. wyjąć z patelni. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni. Grzyby namoczyć po 15 minutach wyjąc i pokroić drobno. Do podsmażonej cebulki włożyć grzyby,mięso i zalać szklanką gorącej wody, włożyć czosnek, bulionetke Knorra i dusić na wolnym ogniu przez jedną godzinę.Wyjąc mięso. Sos zaprawić jedną łyżką mąki włożyć mięso z powrotem do garnka.

Krok 3

makaron polać sosem grzybowym ze sztuką mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej