Makaron w sobie grzybowym ze sztuką mięsa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sobie grzybowym ze sztuką mięsa

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 dekagramów

3 dekagramy

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ugotuj makaron rurki z kostką rosołową drobiową

Krok 2

Mięso pokrój w plastry obsmażyć na oleju. wyjąć z patelni. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni. Grzyby namoczyć po 15 minutach wyjąc i pokroić drobno. Do podsmażonej cebulki włożyć grzyby,mięso i zalać szklanką gorącej wody, włożyć czosnek, bulionetke Knorra i dusić na wolnym ogniu przez jedną godzinę.Wyjąc mięso. Sos zaprawić jedną łyżką mąki włożyć mięso z powrotem do garnka.

Krok 3

makaron polać sosem grzybowym ze sztuką mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Śląska baba ziemniaczana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej