Makaron w sobie grzybowym ze sztuką mięsa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sobie grzybowym ze sztuką mięsa

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 dekagramów

3 dekagramy

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ugotuj makaron rurki z kostką rosołową drobiową

Krok 2

Mięso pokrój w plastry obsmażyć na oleju. wyjąć z patelni. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni. Grzyby namoczyć po 15 minutach wyjąc i pokroić drobno. Do podsmażonej cebulki włożyć grzyby,mięso i zalać szklanką gorącej wody, włożyć czosnek, bulionetke Knorra i dusić na wolnym ogniu przez jedną godzinę.Wyjąc mięso. Sos zaprawić jedną łyżką mąki włożyć mięso z powrotem do garnka.

Krok 3

makaron polać sosem grzybowym ze sztuką mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Makaron w sobie    grzybowym ze sztuką   mięsa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kociołek z ogniska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej