Por z dodatkami i śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Por z dodatkami i śmietaną

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Doskonała surówka o lekko ostrym smaku złagodzona śmietaną. Oczyścić por i pokroić w cienkie talarki.

Krok 2

Marchew obrać i utrzeć na tarce jarzynowej.

Krok 3

Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki.

Krok 4

Wymieszać sos sałatkowy z wodą, potem ze śmietaną.

Krok 5

Delikatnie zmieszać por, marchew i sałatę. Polać sosem. Podawać na świeżo. Taka porcja wystarczy dla 4 osób.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Por z dodatkami i śmietaną   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Por z dodatkami i śmietaną   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Por z dodatkami i śmietaną   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Por z dodatkami i śmietaną   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Por z dodatkami i śmietaną   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Por z dodatkami i śmietaną   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Por z dodatkami i śmietaną   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Por z dodatkami i śmietaną   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej