
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Doskonała surówka o lekko ostrym smaku złagodzona śmietaną. Oczyścić por i pokroić w cienkie talarki.
Krok 2
Marchew obrać i utrzeć na tarce jarzynowej.
Krok 3
Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki.
Krok 4
Wymieszać sos sałatkowy z wodą, potem ze śmietaną.
Krok 5
Delikatnie zmieszać por, marchew i sałatę. Polać sosem. Podawać na świeżo. Taka porcja wystarczy dla 4 osób.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej