
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Doskonała surówka o lekko ostrym smaku złagodzona śmietaną. Oczyścić por i pokroić w cienkie talarki.
Krok 2
Marchew obrać i utrzeć na tarce jarzynowej.
Krok 3
Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki.
Krok 4
Wymieszać sos sałatkowy z wodą, potem ze śmietaną.
Krok 5
Delikatnie zmieszać por, marchew i sałatę. Polać sosem. Podawać na świeżo. Taka porcja wystarczy dla 4 osób.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej