Por z dodatkami i śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Por z dodatkami i śmietaną

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Doskonała surówka o lekko ostrym smaku złagodzona śmietaną. Oczyścić por i pokroić w cienkie talarki.

Krok 2

Marchew obrać i utrzeć na tarce jarzynowej.

Krok 3

Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki.

Krok 4

Wymieszać sos sałatkowy z wodą, potem ze śmietaną.

Krok 5

Delikatnie zmieszać por, marchew i sałatę. Polać sosem. Podawać na świeżo. Taka porcja wystarczy dla 4 osób.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Por z dodatkami i śmietaną   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Por z dodatkami i śmietaną   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Por z dodatkami i śmietaną   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Por z dodatkami i śmietaną   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Por z dodatkami i śmietaną   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Por z dodatkami i śmietaną   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Por z dodatkami i śmietaną   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Por z dodatkami i śmietaną   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej