
Składniki
30 dekagramów
1 łyżka
1 sztuka
null
1 sztuka
100 mililitrów
20 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 4
Owoce przełóż do salaterki, dodaj kurczaka, zalej śmietaną lub jogurtem naturalnym. Możesz doprawić odrobiną cukru lub soli do smaku. Podawaj. Rada: Pomarańcza może zostać zastepiona mandarynką. Ważne, aby owoce były świeże i miękkie, co nada całej potrawie specyficzną świeżość i smak.
Krok 3
Pomarańcze i melona po obraniu pokrój w kostkę. Ananasa odsącz z zalewy i pokrój na mniejsze części. Wiśnie umyj, osusz i wydryluj.
Krok 1
Pierś z kurczaka po umyciu i osuszeniu oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Ugotuj do miękkości i po schłodzeniu pokrój w kostkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































