Sałatka z mięsem drobiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mięsem drobiowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 łyżka

1 sztuka

null

1 sztuka

100 mililitrów

20 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Owoce przełóż do salaterki, dodaj kurczaka, zalej śmietaną lub jogurtem naturalnym. Możesz doprawić odrobiną cukru lub soli do smaku. Podawaj. Rada: Pomarańcza może zostać zastepiona mandarynką. Ważne, aby owoce były świeże i miękkie, co nada całej potrawie specyficzną świeżość i smak.

Krok 3

Pomarańcze i melona po obraniu pokrój w kostkę. Ananasa odsącz z zalewy i pokrój na mniejsze części. Wiśnie umyj, osusz i wydryluj.

Krok 1

Pierś z kurczaka po umyciu i osuszeniu oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Ugotuj do miękkości i po schłodzeniu pokrój w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Banoffee pie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej