Sałatka z mięsem drobiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mięsem drobiowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 łyżka

1 sztuka

null

1 sztuka

100 mililitrów

20 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Owoce przełóż do salaterki, dodaj kurczaka, zalej śmietaną lub jogurtem naturalnym. Możesz doprawić odrobiną cukru lub soli do smaku. Podawaj. Rada: Pomarańcza może zostać zastepiona mandarynką. Ważne, aby owoce były świeże i miękkie, co nada całej potrawie specyficzną świeżość i smak.

Krok 3

Pomarańcze i melona po obraniu pokrój w kostkę. Ananasa odsącz z zalewy i pokrój na mniejsze części. Wiśnie umyj, osusz i wydryluj.

Krok 1

Pierś z kurczaka po umyciu i osuszeniu oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Ugotuj do miękkości i po schłodzeniu pokrój w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej