
Składniki
0.25 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 kilogram
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki umyj, oczyść i obtocz we wszystkich przyprawach. Wstaw do lodówki na przynajmniej kilka godzin.
Krok 2
Do naczynia żaroodpornego wlej oliwę, ułóż polędwiczki, przykryj folią aluminiową. Piecz w 200 stopniach przez 20 minut, potem zdejmij folię i piecz jeszcze 15 minut. Wyjmij polędwiczki z piekarnika, przykryj folią aluminiową i pozostaw na 10 minut.
Krok 3
Sos pieczeniowy dokładnie rozmieszaj z 300 ml zimnej wody. Dodaj śliwki, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez kilka minut. Kiedy trochę przestygnie, zmiksuj.
Krok 4
Mięso pokrój na plastry i podawaj polane sosem śliwkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej