Wykwintna sałatka z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintna sałatka z łososiem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

100 gramów

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Listki cykorii czy sałaty układamy na półmisku i polewamy ją przygotowanym sosem. Papryczki kroimy na ćwiartki. Plastry łososia lekko zwijamy i kładziemy na sałacie. Układamy papryczkę, plasterki cytryny. Sałatkę posypujemy kaparami i posiekaną natką pietruszki..

Angie

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej