Wykwintna sałatka z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintna sałatka z łososiem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 opakowanie

4 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Listki cykorii czy sałaty układamy na półmisku i polewamy ją przygotowanym sosem. Papryczki kroimy na ćwiartki. Plastry łososia lekko zwijamy i kładziemy na sałacie. Układamy papryczkę, plasterki cytryny. Sałatkę posypujemy kaparami i posiekaną natką pietruszki..

Angie

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej