Sałatka z kurczaka

Autor: Magdalena Kasprzak

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę. Można ugotować ale ja dostałam informację że dobrze jest pierś zostawić na jakąś godzinę w soli i dopiero wtedy piec. Nie jest ta pierś wtedy za sucha.

Krok 2

Można kupić słonecznik prażony ale dostałam radę, żeby kupić zwykłe ziarna i samemu uprażyć-czyli trochę masła i soli na patelni i wrzucić na to słonecznik łuskany.

Krok 3

Kapustę poszatkować drobno. Ananasa pokroić w kostki dodać majonezu kieleckiego. Na imprezie ta sałatka bardzo smakowała mojemu bardzo wybrednemu mężowi :)

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej