Sałatka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka

Autor: Magdalena Kasprzak

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę. Można ugotować ale ja dostałam informację że dobrze jest pierś zostawić na jakąś godzinę w soli i dopiero wtedy piec. Nie jest ta pierś wtedy za sucha.

Krok 2

Można kupić słonecznik prażony ale dostałam radę, żeby kupić zwykłe ziarna i samemu uprażyć-czyli trochę masła i soli na patelni i wrzucić na to słonecznik łuskany.

Krok 3

Kapustę poszatkować drobno. Ananasa pokroić w kostki dodać majonezu kieleckiego. Na imprezie ta sałatka bardzo smakowała mojemu bardzo wybrednemu mężowi :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej