
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę. Można ugotować ale ja dostałam informację że dobrze jest pierś zostawić na jakąś godzinę w soli i dopiero wtedy piec. Nie jest ta pierś wtedy za sucha.
Krok 2
Można kupić słonecznik prażony ale dostałam radę, żeby kupić zwykłe ziarna i samemu uprażyć-czyli trochę masła i soli na patelni i wrzucić na to słonecznik łuskany.
Krok 3
Kapustę poszatkować drobno. Ananasa pokroić w kostki dodać majonezu kieleckiego. Na imprezie ta sałatka bardzo smakowała mojemu bardzo wybrednemu mężowi :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej