Sałatka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka

Autor: Magdalena Kasprzak

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę. Można ugotować ale ja dostałam informację że dobrze jest pierś zostawić na jakąś godzinę w soli i dopiero wtedy piec. Nie jest ta pierś wtedy za sucha.

Krok 2

Można kupić słonecznik prażony ale dostałam radę, żeby kupić zwykłe ziarna i samemu uprażyć-czyli trochę masła i soli na patelni i wrzucić na to słonecznik łuskany.

Krok 3

Kapustę poszatkować drobno. Ananasa pokroić w kostki dodać majonezu kieleckiego. Na imprezie ta sałatka bardzo smakowała mojemu bardzo wybrednemu mężowi :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej