Sałatka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka

Autor: Magdalena Kasprzak

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę. Można ugotować ale ja dostałam informację że dobrze jest pierś zostawić na jakąś godzinę w soli i dopiero wtedy piec. Nie jest ta pierś wtedy za sucha.

Krok 2

Można kupić słonecznik prażony ale dostałam radę, żeby kupić zwykłe ziarna i samemu uprażyć-czyli trochę masła i soli na patelni i wrzucić na to słonecznik łuskany.

Krok 3

Kapustę poszatkować drobno. Ananasa pokroić w kostki dodać majonezu kieleckiego. Na imprezie ta sałatka bardzo smakowała mojemu bardzo wybrednemu mężowi :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej