
Składniki
0.5 sztuki
null
4 sztuki
null
null
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Cebulę obierz umyj i pokrój w cienkie plastry. Ser pokrój w kostkę.
Krok 3
Paprykę oczyść z nasion, umyj i drobno posiekaj. Kaktus odsącz z zalewy. Wszystkie składniki wymieszaj w salaterce.
Krok 4
Dodaj oliwę i ocet. Przypraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej