Sałatka z kaktusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaktusem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

null

4 sztuki

null

null

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Cebulę obierz umyj i pokrój w cienkie plastry. Ser pokrój w kostkę.

Krok 3

Paprykę oczyść z nasion, umyj i drobno posiekaj. Kaktus odsącz z zalewy. Wszystkie składniki wymieszaj w salaterce.

Krok 4

Dodaj oliwę i ocet. Przypraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaktusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej