
Składniki
0.5 sztuki
null
4 sztuki
null
null
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Cebulę obierz umyj i pokrój w cienkie plastry. Ser pokrój w kostkę.
Krok 3
Paprykę oczyść z nasion, umyj i drobno posiekaj. Kaktus odsącz z zalewy. Wszystkie składniki wymieszaj w salaterce.
Krok 4
Dodaj oliwę i ocet. Przypraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej