Hiszpańska sałatka z selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska sałatka z selerem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

1 sztuka

50 gramów

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera obierz, dokładnie pokrój w cienkie plasterki a następnie w cienkie paski grubości zapałki. Selera umieść w misce z woda i sokiem z cytryny lub octem inaczej będzie ciemniał. Podobnie zrób z jabłkiem z tym że nie trzeba go obierać.

Krok 2

Winogrona przetnij na pół usuń z nich pestki, ser pokrój w drobną kosteczkę grubości około 0,5 cm. Orzechy pokrusz, ale niezbyt drobno.

Krok 3

W sporej misce wymieszaj oliwę z oliwek z trzema łyżkami wody i sosem francuskim Knorr. W powstałym dresingu wymieszaj wszystkie pozostałe składniki sałatki. Przełóż ją do odpowiedniej miski.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zamiast jabłka możesz też użyć twardej gruszki. Zdjęcie hiszpańskiej sałatki z selerem zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Agata Moryson.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej