Hiszpańska sałatka z selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska sałatka z selerem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

1 sztuka

50 gramów

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera obierz, dokładnie pokrój w cienkie plasterki a następnie w cienkie paski grubości zapałki. Selera umieść w misce z woda i sokiem z cytryny lub octem inaczej będzie ciemniał. Podobnie zrób z jabłkiem z tym że nie trzeba go obierać.

Krok 2

Winogrona przetnij na pół usuń z nich pestki, ser pokrój w drobną kosteczkę grubości około 0,5 cm. Orzechy pokrusz, ale niezbyt drobno.

Krok 3

W sporej misce wymieszaj oliwę z oliwek z trzema łyżkami wody i sosem francuskim Knorr. W powstałym dresingu wymieszaj wszystkie pozostałe składniki sałatki. Przełóż ją do odpowiedniej miski.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zamiast jabłka możesz też użyć twardej gruszki. Zdjęcie hiszpańskiej sałatki z selerem zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Agata Moryson.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej