Hiszpańska sałatka z selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska sałatka z selerem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

500 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selery obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Odcedź, ostudź i potnij w cienkie plastry. Ułóż na półmisku.

Krok 3

Cebulę posiekaj drobno i utrzyj razem z oliwą i sokiem cytrynowym, dopraw do smaku i polej warzywa.

Krok 4

Orzechy posiekaj i oprósz kawałki selera.

Krok 5

Hiszpańską sałatkę z selerów podawaj jako dodatek do obiadu lub przystawkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Kolorowe babeczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej