Hiszpańska sałatka z selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska sałatka z selerem

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

1 sztuka

50 gramów

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera obierz, dokładnie pokrój w cienkie plasterki a następnie w cienkie paski grubości zapałki. Selera umieść w misce z woda i sokiem z cytryny lub octem inaczej będzie ciemniał. Podobnie zrób z jabłkiem z tym że nie trzeba go obierać.

Krok 2

Winogrona przetnij na pół usuń z nich pestki, ser pokrój w drobną kosteczkę grubości około 0,5 cm. Orzechy pokrusz, ale niezbyt drobno.

Krok 3

W sporej misce wymieszaj oliwę z oliwek z trzema łyżkami wody i sosem francuskim Knorr. W powstałym dresingu wymieszaj wszystkie pozostałe składniki sałatki. Przełóż ją do odpowiedniej miski.

Szef kuchni Knorr Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zamiast jabłka możesz też użyć twardej gruszki. Zdjęcie hiszpańskiej sałatki z selerem zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Agata Moryson.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska sałatka z selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej