Sałatka po kreolsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka po kreolsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kto uważa, że Amerykanie nie mają dobrej kuchni, niech odwiedzi Luizjanę. Jedzenie jest proste i smaczne, zawsze pikantnie przyprawione. Stąd pochodzi przecież słynny sos tabasco, który nadaje charakter mojej SAŁATCE PO KREOLSKU

Krok 2

W misce wymieszaj wszystkie składniki sosu, przypraw solą i pieprzem. Wrzuć przygotowane warzywa i jeszcze raz wymieszaj. Przypraw do smaku. Możesz wstawić na pół godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej