
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kto uważa, że Amerykanie nie mają dobrej kuchni, niech odwiedzi Luizjanę. Jedzenie jest proste i smaczne, zawsze pikantnie przyprawione. Stąd pochodzi przecież słynny sos tabasco, który nadaje charakter mojej SAŁATCE PO KREOLSKU
Krok 2
W misce wymieszaj wszystkie składniki sosu, przypraw solą i pieprzem. Wrzuć przygotowane warzywa i jeszcze raz wymieszaj. Przypraw do smaku. Możesz wstawić na pół godziny do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej