Sałatka po kreolsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kto uważa, że Amerykanie nie mają dobrej kuchni, niech odwiedzi Luizjanę. Jedzenie jest proste i smaczne, zawsze pikantnie przyprawione. Stąd pochodzi przecież słynny sos tabasco, który nadaje charakter mojej SAŁATCE PO KREOLSKU

Krok 2

W misce wymieszaj wszystkie składniki sosu, przypraw solą i pieprzem. Wrzuć przygotowane warzywa i jeszcze raz wymieszaj. Przypraw do smaku. Możesz wstawić na pół godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej