Sałatka po kreolsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kto uważa, że Amerykanie nie mają dobrej kuchni, niech odwiedzi Luizjanę. Jedzenie jest proste i smaczne, zawsze pikantnie przyprawione. Stąd pochodzi przecież słynny sos tabasco, który nadaje charakter mojej SAŁATCE PO KREOLSKU

Krok 2

W misce wymieszaj wszystkie składniki sosu, przypraw solą i pieprzem. Wrzuć przygotowane warzywa i jeszcze raz wymieszaj. Przypraw do smaku. Możesz wstawić na pół godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej