
Składniki
600 gramów
100 mililitrów
6 łyżek
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj oliwę, majeranek, sól ziołową, pieprz cytrynowy, kminek, lubczyk i imbir. Cebulę pokrój w półplasterki.
Krok 2
Do naczynia żaroodpornego włóż kiełbasę, cebulę, posyp pokruszonymi kostkami czosnku i zalej zalewą. Dodaj połowę wina.
Krok 3
Piecz w 180 stopniach aż do zrumienienia. W połowie pieczenia przewróć kiełbasę na drugą stronę, polej resztą wina i znów piecz do zrumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej