Biała kiełbasa pieczona w winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała kiełbasa pieczona w winie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 mililitrów

6 łyżek

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj oliwę, majeranek, sól ziołową, pieprz cytrynowy, kminek, lubczyk i imbir. Cebulę pokrój w półplasterki.

Krok 2

Do naczynia żaroodpornego włóż kiełbasę, cebulę, posyp pokruszonymi kostkami czosnku i zalej zalewą. Dodaj połowę wina.

Krok 3

Piecz w 180 stopniach aż do zrumienienia. W połowie pieczenia przewróć kiełbasę na drugą stronę, polej resztą wina i znów piecz do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała kiełbasa pieczona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała kiełbasa pieczona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała kiełbasa pieczona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała kiełbasa pieczona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała kiełbasa pieczona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała kiełbasa pieczona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała kiełbasa pieczona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała kiełbasa pieczona w winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej