
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
50 gramów
marynata:
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 litr
2 łyżki
5 ziaren
2 sztuki
125 mililitrów
1 łyżka
1 pęczek
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Królika oczyść i podziel na porcje. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce. Koper i natkę pietruszki posiekaj. Cebulę posiekaj.
Krok 2
Wodę z cukrem, pieprzem, liściem laurowym, startą pietruszką, starta marchewką gotuj przez 10 minut. Dodaj ocet Marynatę do kurczaka Knorr i ponownie zagotuj.
Krok 3
Dodaj cebulę, natkę pietruszki, koperek, i olej.
Krok 4
Królika zalej marynatą i odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.
Krok 5
Po tym czasie przełóż królika do naczynia żaroodpornego, naszpikuj słoniną i czosnkiem i piec w piekarniku przez ok. 50 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej