Pieczeń po amerykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń po amerykańsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Mielone mięso połącz z fixem i dokładnie wyrób rękami.

Krok 5

Pozostaw na 20 minut. Całość przełóż do wysmarowanej i posypanej bułą tartą formy. Mocno ugnieć. Piec 30-40 minut w 180st.

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. papryki pokrój w kostkę.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 4

Daj śmietanę, papryki, cebulę i czosnek. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Flaki wołowe
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej