Ekspresowy kurczak z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekspresowy kurczak z ziemniakami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś umyj i podziel na kilka mniejszych części. Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Na patelnię parową wlej 4 łyżki wody, dodaj pokruszoną kostkę bulionową i ułóż ziemniaki i filet z kurczaka.

Krok 3

Przykryj i smaż na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 4

Podawaj z surówką z marchewki i jabłka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Cordon bleu z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej