
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś umyj i podziel na kilka mniejszych części. Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki.
Krok 2
Na patelnię parową wlej 4 łyżki wody, dodaj pokruszoną kostkę bulionową i ułóż ziemniaki i filet z kurczaka.
Krok 3
Przykryj i smaż na małym ogniu przez 20 minut.
Krok 4
Podawaj z surówką z marchewki i jabłka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej