Ekspresowy kurczak z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekspresowy kurczak z ziemniakami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś umyj i podziel na kilka mniejszych części. Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Na patelnię parową wlej 4 łyżki wody, dodaj pokruszoną kostkę bulionową i ułóż ziemniaki i filet z kurczaka.

Krok 3

Przykryj i smaż na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 4

Podawaj z surówką z marchewki i jabłka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej