
Składniki
4 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś umyj i podziel na kilka mniejszych części. Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki.
Krok 2
Na patelnię parową wlej 4 łyżki wody, dodaj pokruszoną kostkę bulionową i ułóż ziemniaki i filet z kurczaka.
Krok 3
Przykryj i smaż na małym ogniu przez 20 minut.
Krok 4
Podawaj z surówką z marchewki i jabłka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej