Szaszłyki z indyka z avocado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z indyka z avocado

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sznycel z indyka dokładnie wysmaruj ajwarem i posyp przyprawą Knorr. Smaż na patelni. Pozostaw do przestudzenia i pokrój w grube pasy.

Krok 2

Avocado pokrój w paski i wbijaj na wykałączki do szaszłyków na przemian.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z indyka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z indyka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z indyka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z indyka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z indyka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z indyka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z indyka z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z indyka z avocado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej