Szaszłyki z krewetek i boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z krewetek i boczku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

20 sztuk

20 plastrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj i osusz, a następnie skrop sokiem wyciśniętym z limonki i posyp przyprawą Delikat Knorr. Odstaw je na 30 minut.

Krok 2

Na szpadki do szaszłyków nakładaj krewetki i boczek na przemian tak, aby na każdej znalazło się 5 sztuk tych składników.

Krok 3

Szaszłyki oprósz chili i grilluj przez 3 minuty z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z krewetek i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z krewetek i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z krewetek i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z krewetek i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z krewetek i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z krewetek i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z krewetek i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z krewetek i boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej