Składniki
1 łyżka
1 sztuka
20 sztuk
20 plastrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki umyj i osusz, a następnie skrop sokiem wyciśniętym z limonki i posyp przyprawą Delikat Knorr. Odstaw je na 30 minut.
Krok 2
Na szpadki do szaszłyków nakładaj krewetki i boczek na przemian tak, aby na każdej znalazło się 5 sztuk tych składników.
Krok 3
Szaszłyki oprósz chili i grilluj przez 3 minuty z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej