
Składniki
500 gramów
30 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mięsa usuń błony, pokrój mięso na kawałki, włóż do garnka i zalej wodą, dodaj Delikat Knorr, listek laurowy i ziele angielskie i ugotuj na małym ogniu, pod przykryciem do miękkości (przez około godzinę).
Krok 2
Sos i starty ser zalej 300 ml wrzątku. Wymieszaj dokładnie i gotuj jeszcze przez 2 minuty często mieszając. Dorzuć mięso pokrojone na kawałki. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez 2 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej