Cielęcina w sosie serowo-karmelowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cielęcina w sosie serowo-karmelowym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mięsa usuń błony, pokrój mięso na kawałki, włóż do garnka i zalej wodą, dodaj Delikat Knorr, listek laurowy i ziele angielskie i ugotuj na małym ogniu, pod przykryciem do miękkości (przez około godzinę).

Krok 2

Sos i starty ser zalej 300 ml wrzątku. Wymieszaj dokładnie i gotuj jeszcze przez 2 minuty często mieszając. Dorzuć mięso pokrojone na kawałki. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez 2 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cielęcina w sosie serowo-karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cielęcina w sosie serowo-karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cielęcina w sosie serowo-karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cielęcina w sosie serowo-karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cielęcina w sosie serowo-karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cielęcina w sosie serowo-karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cielęcina w sosie serowo-karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cielęcina w sosie serowo-karmelowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej