Cielęcina w sosie serowo-karmelowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cielęcina w sosie serowo-karmelowym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mięsa usuń błony, pokrój mięso na kawałki, włóż do garnka i zalej wodą, dodaj Delikat Knorr, listek laurowy i ziele angielskie i ugotuj na małym ogniu, pod przykryciem do miękkości (przez około godzinę).

Krok 2

Sos i starty ser zalej 300 ml wrzątku. Wymieszaj dokładnie i gotuj jeszcze przez 2 minuty często mieszając. Dorzuć mięso pokrojone na kawałki. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez 2 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cielęcina w sosie serowo-karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cielęcina w sosie serowo-karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cielęcina w sosie serowo-karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cielęcina w sosie serowo-karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cielęcina w sosie serowo-karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cielęcina w sosie serowo-karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cielęcina w sosie serowo-karmelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cielęcina w sosie serowo-karmelowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej