Wytrawne ciasto z mięsa i jaj – Zobacz na przepisy.pl pixel

„Tort” z kurczęcia i jaj

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

12 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

3 jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Mięso oddziel od kości i przepuść przez maszynkę wraz z 3 jajkami ugotowanymi na twardo.

Krok 3

Pozostałe 9 jajek rozbij na jednolitą masę.

Krok 4

Doda mięso mielone, sól, pieprz i dobrze wymieszaj.

Krok 5

Przygotowaną masę włóż do tortownicy i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej