Składniki
null
null
12 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
3 jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Mięso oddziel od kości i przepuść przez maszynkę wraz z 3 jajkami ugotowanymi na twardo.
Krok 3
Pozostałe 9 jajek rozbij na jednolitą masę.
Krok 4
Doda mięso mielone, sól, pieprz i dobrze wymieszaj.
Krok 5
Przygotowaną masę włóż do tortownicy i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
39 osób ogląda przepis: 
Kasza gryczana smażona z indykiem i pieczarkami
40 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej