Wytrawne ciasto z mięsa i jaj – Zobacz na przepisy.pl

„Tort” z kurczęcia i jaj

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

12 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

3 jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Mięso oddziel od kości i przepuść przez maszynkę wraz z 3 jajkami ugotowanymi na twardo.

Krok 3

Pozostałe 9 jajek rozbij na jednolitą masę.

Krok 4

Doda mięso mielone, sól, pieprz i dobrze wymieszaj.

Krok 5

Przygotowaną masę włóż do tortownicy i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej