
Składniki
null
null
12 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
3 jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Mięso oddziel od kości i przepuść przez maszynkę wraz z 3 jajkami ugotowanymi na twardo.
Krok 3
Pozostałe 9 jajek rozbij na jednolitą masę.
Krok 4
Doda mięso mielone, sól, pieprz i dobrze wymieszaj.
Krok 5
Przygotowaną masę włóż do tortownicy i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej