Wytrawne ciasto z mięsa i jaj – Zobacz na przepisy.pl pixel

„Tort” z kurczęcia i jaj

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

12 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

3 jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Mięso oddziel od kości i przepuść przez maszynkę wraz z 3 jajkami ugotowanymi na twardo.

Krok 3

Pozostałe 9 jajek rozbij na jednolitą masę.

Krok 4

Doda mięso mielone, sól, pieprz i dobrze wymieszaj.

Krok 5

Przygotowaną masę włóż do tortownicy i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej