Klopsiki niekoniecznie mięsne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki niekoniecznie mięsne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

5 łyżek

1 szczypta

0.5 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane jajka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Cebulę posiekaj. Czerstwą bułkę namocz w wodzie.

Krok 3

Do jajek dodaj surowe jajko, cebulę i odciśniętą bułkę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Łyżką formuj kulki średniej wielkości, obtocz w tartej bułce i smaż na patelni na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szaszłyki z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej