Klopsiki niekoniecznie mięsne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki niekoniecznie mięsne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

5 łyżek

1 szczypta

0.5 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane jajka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Cebulę posiekaj. Czerstwą bułkę namocz w wodzie.

Krok 3

Do jajek dodaj surowe jajko, cebulę i odciśniętą bułkę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Łyżką formuj kulki średniej wielkości, obtocz w tartej bułce i smaż na patelni na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej