Klopsiki niekoniecznie mięsne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki niekoniecznie mięsne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

5 łyżek

1 szczypta

0.5 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane jajka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Cebulę posiekaj. Czerstwą bułkę namocz w wodzie.

Krok 3

Do jajek dodaj surowe jajko, cebulę i odciśniętą bułkę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Łyżką formuj kulki średniej wielkości, obtocz w tartej bułce i smaż na patelni na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki niekoniecznie mięsne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej