
Składniki
1 szczypta
5 łyżek
1 szczypta
0.5 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane jajka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Cebulę posiekaj. Czerstwą bułkę namocz w wodzie.
Krok 3
Do jajek dodaj surowe jajko, cebulę i odciśniętą bułkę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Łyżką formuj kulki średniej wielkości, obtocz w tartej bułce i smaż na patelni na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej