
Składniki
1 szczypta
5 łyżek
1 szczypta
0.5 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane jajka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Cebulę posiekaj. Czerstwą bułkę namocz w wodzie.
Krok 3
Do jajek dodaj surowe jajko, cebulę i odciśniętą bułkę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Łyżką formuj kulki średniej wielkości, obtocz w tartej bułce i smaż na patelni na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej