Makaron ze śmietaną i cukrem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze śmietaną i cukrem

Autor: Agnieszka Stępińska

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, odcedzić.

Krok 2

Śmietanę ubić z cukrem.

Krok 3

Ciepły makaron podawać polany śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Carbonara z cukinią
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej