Makaron ze śmietaną i cukrem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze śmietaną i cukrem

Autor: Agnieszka Stępińska

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, odcedzić.

Krok 2

Śmietanę ubić z cukrem.

Krok 3

Ciepły makaron podawać polany śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej