Makaron ze śmietaną i cukrem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze śmietaną i cukrem

Autor: Agnieszka Stępińska

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, odcedzić.

Krok 2

Śmietanę ubić z cukrem.

Krok 3

Ciepły makaron podawać polany śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej