Makaron ze śmietaną i cukrem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze śmietaną i cukrem

Autor: Agnieszka Stępińska

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, odcedzić.

Krok 2

Śmietanę ubić z cukrem.

Krok 3

Ciepły makaron podawać polany śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze śmietaną i cukrem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej