Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

6 sztuk

6 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w zapałki. Cebulę dzielimy na cząstki. Wszystkie warzywa układamy na blasze. Skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy mini kostkami Knorr, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 30 minut. Szpinak myjemy, osuszamy, wykładamy do miski. Mieszamy z upieczonymi warzywami. Sałatkę polewamy winegretem przygotowanym z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, miodu i musztardy. Podajemy póki warzywa są ciepłe!

yobada

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej