Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

6 sztuk

6 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w zapałki. Cebulę dzielimy na cząstki. Wszystkie warzywa układamy na blasze. Skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy mini kostkami Knorr, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 30 minut. Szpinak myjemy, osuszamy, wykładamy do miski. Mieszamy z upieczonymi warzywami. Sałatkę polewamy winegretem przygotowanym z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, miodu i musztardy. Podajemy póki warzywa są ciepłe!

yobada

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinakowa sałatka z pieczonymi marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej