Składniki
2 łyżki
30 dekagramów
2 łyżki
0.5 szklanki
1 pęczek
20 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz i pozbaw skórki, pokrój w kostkę.
Krok 2
Rzodkiewki oczyść, umyj i pokrój w półplasterki.
Krok 3
Parówki pozbaw osłonek i pokrój w plastry.
Krok 4
Wymieszaj składniki z majonezem i dopraw do smaku. Sałatkę posyp natką pietruszki i posiekanymi orzechami.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej