
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
1 szczypta
20 sztuk
300 gramów
0.5 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj i rozkrój na połowy, tak samo oliwki.
Krok 2
Paprykę posiekaj, a mozzarellę pokrój w kostkę. Dodaj do pomidorów i oliwek i wymieszaj.
Krok 3
Skrop oliwą i octem, dopraw do smaku.
Krok 4
Bagietkę potnij w kromki i zrumień w piekarniku.
Krok 5
Natrzyj czosnkiem i oprósz startym parmezanem. Podawaj razem z sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























