Składniki
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
1 szczypta
20 sztuk
300 gramów
0.5 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj i rozkrój na połowy, tak samo oliwki.
Krok 2
Paprykę posiekaj, a mozzarellę pokrój w kostkę. Dodaj do pomidorów i oliwek i wymieszaj.
Krok 3
Skrop oliwą i octem, dopraw do smaku.
Krok 4
Bagietkę potnij w kromki i zrumień w piekarniku.
Krok 5
Natrzyj czosnkiem i oprósz startym parmezanem. Podawaj razem z sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej