Prosta sałatka z pomidorów i oliwek – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa sałatka z oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

1 szczypta

20 sztuk

300 gramów

0.5 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i rozkrój na połowy, tak samo oliwki.

Krok 2

Paprykę posiekaj, a mozzarellę pokrój w kostkę. Dodaj do pomidorów i oliwek i wymieszaj.

Krok 3

Skrop oliwą i octem, dopraw do smaku.

Krok 4

Bagietkę potnij w kromki i zrumień w piekarniku.

Krok 5

Natrzyj czosnkiem i oprósz startym parmezanem. Podawaj razem z sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej