Prosta sałatka z pomidorów i oliwek – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa sałatka z oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

1 szczypta

20 sztuk

300 gramów

0.5 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i rozkrój na połowy, tak samo oliwki.

Krok 2

Paprykę posiekaj, a mozzarellę pokrój w kostkę. Dodaj do pomidorów i oliwek i wymieszaj.

Krok 3

Skrop oliwą i octem, dopraw do smaku.

Krok 4

Bagietkę potnij w kromki i zrumień w piekarniku.

Krok 5

Natrzyj czosnkiem i oprósz startym parmezanem. Podawaj razem z sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Fetucchini z bobem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej