
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
1 szczypta
20 sztuk
300 gramów
0.5 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj i rozkrój na połowy, tak samo oliwki.
Krok 2
Paprykę posiekaj, a mozzarellę pokrój w kostkę. Dodaj do pomidorów i oliwek i wymieszaj.
Krok 3
Skrop oliwą i octem, dopraw do smaku.
Krok 4
Bagietkę potnij w kromki i zrumień w piekarniku.
Krok 5
Natrzyj czosnkiem i oprósz startym parmezanem. Podawaj razem z sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























