Prosta sałatka z pomidorów i oliwek – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa sałatka z oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

1 szczypta

20 sztuk

300 gramów

0.5 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i rozkrój na połowy, tak samo oliwki.

Krok 2

Paprykę posiekaj, a mozzarellę pokrój w kostkę. Dodaj do pomidorów i oliwek i wymieszaj.

Krok 3

Skrop oliwą i octem, dopraw do smaku.

Krok 4

Bagietkę potnij w kromki i zrumień w piekarniku.

Krok 5

Natrzyj czosnkiem i oprósz startym parmezanem. Podawaj razem z sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej