
Składniki
5 łyżeczek
2 łyżeczki
1 opakowanie
3 łyżeczki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czereśnie wydrylować i wrzucić na patelnię. Podsmażać je ok 15 min
Krok 2
Do czereśni dodać miód i cukier podsmażać jeszcze przez 5 min.
Krok 3
Do czereśni dodać żelatynę i mieszając podsmażać jeszcze przez 5 min.
Krok 4
Zawartość patelni przełożyć na sito i odsączyć czereśnie od soku.
Krok 5
Ugotować ryż.
Krok 6
Ugotowany ryż wyłożyć na talerz i uformować serce.
Krok 7
Odsączone czereśnie wyłożyć na ryż, całość polać sokiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej