Słodkie serduszko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie serduszko

Autor: damian33i

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżeczek

2 łyżeczki

1 opakowanie

3 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czereśnie wydrylować i wrzucić na patelnię. Podsmażać je ok 15 min

Krok 2

Do czereśni dodać miód i cukier podsmażać jeszcze przez 5 min.

Krok 3

Do czereśni dodać żelatynę i mieszając podsmażać jeszcze przez 5 min.

Krok 4

Zawartość patelni przełożyć na sito i odsączyć czereśnie od soku.

Krok 5

Ugotować ryż.

Krok 6

Ugotowany ryż wyłożyć na talerz i uformować serce.

Krok 7

Odsączone czereśnie wyłożyć na ryż, całość polać sokiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie serduszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie serduszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie serduszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie serduszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie serduszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie serduszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie serduszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie serduszko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej