Słodkie serduszko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie serduszko

Autor: damian33i

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżeczek

2 łyżeczki

1 opakowanie

3 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czereśnie wydrylować i wrzucić na patelnię. Podsmażać je ok 15 min

Krok 2

Do czereśni dodać miód i cukier podsmażać jeszcze przez 5 min.

Krok 3

Do czereśni dodać żelatynę i mieszając podsmażać jeszcze przez 5 min.

Krok 4

Zawartość patelni przełożyć na sito i odsączyć czereśnie od soku.

Krok 5

Ugotować ryż.

Krok 6

Ugotowany ryż wyłożyć na talerz i uformować serce.

Krok 7

Odsączone czereśnie wyłożyć na ryż, całość polać sokiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie serduszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie serduszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie serduszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie serduszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie serduszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie serduszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie serduszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie serduszko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej