
Składniki
5 łyżeczek
2 łyżeczki
1 opakowanie
3 łyżeczki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czereśnie wydrylować i wrzucić na patelnię. Podsmażać je ok 15 min
Krok 2
Do czereśni dodać miód i cukier podsmażać jeszcze przez 5 min.
Krok 3
Do czereśni dodać żelatynę i mieszając podsmażać jeszcze przez 5 min.
Krok 4
Zawartość patelni przełożyć na sito i odsączyć czereśnie od soku.
Krok 5
Ugotować ryż.
Krok 6
Ugotowany ryż wyłożyć na talerz i uformować serce.
Krok 7
Odsączone czereśnie wyłożyć na ryż, całość polać sokiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej