Makaron wegetariański z serem i bobem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po wegetariańsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Marchewki obierz, umyj, pokój, wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj przez 10 minut.

Krok 3

Marchewkę wyjmij, a bulion zachowaj. Bób odsącz z zalewy.

Krok 4

Gotujący się bulion zagęść Zasmażką błyskawiczną jasna Knorr. Gotuj 5 minut.

Krok 5

Dodaj serek i poczekaj do momentu, gdy się stopi. Całość dopraw pieprzem i gałką muszkatołową.

Krok 6

Następnie wrzucić warzywa i szczypiorek (1 łyżeczkę odłóż). Makaron gotuj w osolonej wodzie al dente. Ugotowany, wyłóż na półmisek, polej sosem i posyp szczypiorkiem. Podawaj

Krok 1

W rondelku zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kotlety z łososia
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej