Makaron wegetariański z serem i bobem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po wegetariańsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

null

200 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Marchewki obierz, umyj, pokój, wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj przez 10 minut.

Krok 3

Marchewkę wyjmij, a bulion zachowaj. Bób odsącz z zalewy.

Krok 4

Gotujący się bulion zagęść Zasmażką błyskawiczną jasna Knorr. Gotuj 5 minut.

Krok 5

Dodaj serek i poczekaj do momentu, gdy się stopi. Całość dopraw pieprzem i gałką muszkatołową.

Krok 6

Następnie wrzucić warzywa i szczypiorek (1 łyżeczkę odłóż). Makaron gotuj w osolonej wodzie al dente. Ugotowany, wyłóż na półmisek, polej sosem i posyp szczypiorkiem. Podawaj

Krok 1

W rondelku zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej