
Składniki
null
1 szczypta
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
null
200 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Marchewki obierz, umyj, pokój, wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj przez 10 minut.
Krok 3
Marchewkę wyjmij, a bulion zachowaj. Bób odsącz z zalewy.
Krok 4
Gotujący się bulion zagęść Zasmażką błyskawiczną jasna Knorr. Gotuj 5 minut.
Krok 5
Dodaj serek i poczekaj do momentu, gdy się stopi. Całość dopraw pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 6
Następnie wrzucić warzywa i szczypiorek (1 łyżeczkę odłóż). Makaron gotuj w osolonej wodzie al dente. Ugotowany, wyłóż na półmisek, polej sosem i posyp szczypiorkiem. Podawaj
Krok 1
W rondelku zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej