
Składniki
null
1 szczypta
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
null
200 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Marchewki obierz, umyj, pokój, wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj przez 10 minut.
Krok 3
Marchewkę wyjmij, a bulion zachowaj. Bób odsącz z zalewy.
Krok 4
Gotujący się bulion zagęść Zasmażką błyskawiczną jasna Knorr. Gotuj 5 minut.
Krok 5
Dodaj serek i poczekaj do momentu, gdy się stopi. Całość dopraw pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 6
Następnie wrzucić warzywa i szczypiorek (1 łyżeczkę odłóż). Makaron gotuj w osolonej wodzie al dente. Ugotowany, wyłóż na półmisek, polej sosem i posyp szczypiorkiem. Podawaj
Krok 1
W rondelku zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































