Makaron wegetariański z serem i bobem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po wegetariańsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Marchewki obierz, umyj, pokój, wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj przez 10 minut.

Krok 3

Marchewkę wyjmij, a bulion zachowaj. Bób odsącz z zalewy.

Krok 4

Gotujący się bulion zagęść Zasmażką błyskawiczną jasna Knorr. Gotuj 5 minut.

Krok 5

Dodaj serek i poczekaj do momentu, gdy się stopi. Całość dopraw pieprzem i gałką muszkatołową.

Krok 6

Następnie wrzucić warzywa i szczypiorek (1 łyżeczkę odłóż). Makaron gotuj w osolonej wodzie al dente. Ugotowany, wyłóż na półmisek, polej sosem i posyp szczypiorkiem. Podawaj

Krok 1

W rondelku zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po wegetariańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej