Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana pokrój na centymetrowe plastry i smaż na maśle, na średnim ogniu, po 2 minuty z każdej strony.
Krok 2
Pomidorki przekrój na pół, cebulę pokrój na plasterki i smaż na maśle ze smażenia bakłażana kilka minut.
Krok 3
Przecier pomidorowy zagotuj w rondelku, dodając pokruszoną kostkę czosnkową, sól, cukier i oliwę.
Krok 4
Spaghetti ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Na talerzach układaj makaron, polewaj go sosem, a obok układaj smażone warzywa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej