Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana pokrój na centymetrowe plastry i smaż na maśle, na średnim ogniu, po 2 minuty z każdej strony.

Krok 2

Pomidorki przekrój na pół, cebulę pokrój na plasterki i smaż na maśle ze smażenia bakłażana kilka minut.

Krok 3

Przecier pomidorowy zagotuj w rondelku, dodając pokruszoną kostkę czosnkową, sól, cukier i oliwę.

Krok 4

Spaghetti ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Na talerzach układaj makaron, polewaj go sosem, a obok układaj smażone warzywa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej