Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana pokrój na centymetrowe plastry i smaż na maśle, na średnim ogniu, po 2 minuty z każdej strony.

Krok 2

Pomidorki przekrój na pół, cebulę pokrój na plasterki i smaż na maśle ze smażenia bakłażana kilka minut.

Krok 3

Przecier pomidorowy zagotuj w rondelku, dodając pokruszoną kostkę czosnkową, sól, cukier i oliwę.

Krok 4

Spaghetti ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Na talerzach układaj makaron, polewaj go sosem, a obok układaj smażone warzywa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej