Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana pokrój na centymetrowe plastry i smaż na maśle, na średnim ogniu, po 2 minuty z każdej strony.

Krok 2

Pomidorki przekrój na pół, cebulę pokrój na plasterki i smaż na maśle ze smażenia bakłażana kilka minut.

Krok 3

Przecier pomidorowy zagotuj w rondelku, dodając pokruszoną kostkę czosnkową, sól, cukier i oliwę.

Krok 4

Spaghetti ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Na talerzach układaj makaron, polewaj go sosem, a obok układaj smażone warzywa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej