Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana pokrój na centymetrowe plastry i smaż na maśle, na średnim ogniu, po 2 minuty z każdej strony.
Krok 2
Pomidorki przekrój na pół, cebulę pokrój na plasterki i smaż na maśle ze smażenia bakłażana kilka minut.
Krok 3
Przecier pomidorowy zagotuj w rondelku, dodając pokruszoną kostkę czosnkową, sól, cukier i oliwę.
Krok 4
Spaghetti ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Na talerzach układaj makaron, polewaj go sosem, a obok układaj smażone warzywa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej