Wyśmienita zupa z chleba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita zupa z chleba

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

2 sztuki

1 pęczek

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na maśle i przełóż do rondla.

Krok 2

Chleb przesmaż na suchej patelni i dodaj do warzyw, zalej wodą i gotuj do miękkości, razem z przyprawami.

Krok 3

Gdy składniki będą już dobre, zestaw ognia i zmiksuj.

Krok 4

Odlej szklankę zupy i rozmieszaj z surowym jajkiem. Przelej do całości i dokładnie rozmieszaj.

Krok 5

Podgrzej lekko zupę, ale nie gotuj, żeby jajko się nie ścięło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita zupa z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita zupa z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita zupa z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita zupa z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita zupa z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita zupa z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita zupa z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita zupa z chleba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej