Wyśmienita zupa z chleba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita zupa z chleba

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

2 sztuki

1 pęczek

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na maśle i przełóż do rondla.

Krok 2

Chleb przesmaż na suchej patelni i dodaj do warzyw, zalej wodą i gotuj do miękkości, razem z przyprawami.

Krok 3

Gdy składniki będą już dobre, zestaw ognia i zmiksuj.

Krok 4

Odlej szklankę zupy i rozmieszaj z surowym jajkiem. Przelej do całości i dokładnie rozmieszaj.

Krok 5

Podgrzej lekko zupę, ale nie gotuj, żeby jajko się nie ścięło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita zupa z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita zupa z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita zupa z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita zupa z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita zupa z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita zupa z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita zupa z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita zupa z chleba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej