
Składniki
null
null
null
2 sztuki
1 pęczek
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na maśle i przełóż do rondla.
Krok 2
Chleb przesmaż na suchej patelni i dodaj do warzyw, zalej wodą i gotuj do miękkości, razem z przyprawami.
Krok 3
Gdy składniki będą już dobre, zestaw ognia i zmiksuj.
Krok 4
Odlej szklankę zupy i rozmieszaj z surowym jajkiem. Przelej do całości i dokładnie rozmieszaj.
Krok 5
Podgrzej lekko zupę, ale nie gotuj, żeby jajko się nie ścięło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej