Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

20 dekagramów

2 kilogramy

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebule i cukinie pokrój w drobną kostkę, przypraw i podsmaż na oleju.

Krok 2

Orzechy wyłuskaj, połowę posiekaj, a połowę zmiel i wymieszaj z warzywami i serem.

Krok 3

Mięso rozkrój w poprzek na dwa płaty, rozbij. Natrzyj olejem, oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Posyp siekanymi orzechami, nałóż farsz. Boki pospinaj, obsmaż mięso.

Krok 5

Włóż do rękawa foliowego i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie przetnij rękaw i dopiecz przez kolejne 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jesienna sałatka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej