Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

20 dekagramów

2 kilogramy

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebule i cukinie pokrój w drobną kostkę, przypraw i podsmaż na oleju.

Krok 2

Orzechy wyłuskaj, połowę posiekaj, a połowę zmiel i wymieszaj z warzywami i serem.

Krok 3

Mięso rozkrój w poprzek na dwa płaty, rozbij. Natrzyj olejem, oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Posyp siekanymi orzechami, nałóż farsz. Boki pospinaj, obsmaż mięso.

Krok 5

Włóż do rękawa foliowego i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie przetnij rękaw i dopiecz przez kolejne 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej