
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
20 dekagramów
2 kilogramy
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebule i cukinie pokrój w drobną kostkę, przypraw i podsmaż na oleju.
Krok 2
Orzechy wyłuskaj, połowę posiekaj, a połowę zmiel i wymieszaj z warzywami i serem.
Krok 3
Mięso rozkrój w poprzek na dwa płaty, rozbij. Natrzyj olejem, oprósz solą i pieprzem.
Krok 4
Posyp siekanymi orzechami, nałóż farsz. Boki pospinaj, obsmaż mięso.
Krok 5
Włóż do rękawa foliowego i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie przetnij rękaw i dopiecz przez kolejne 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej