
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
20 dekagramów
2 kilogramy
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebule i cukinie pokrój w drobną kostkę, przypraw i podsmaż na oleju.
Krok 2
Orzechy wyłuskaj, połowę posiekaj, a połowę zmiel i wymieszaj z warzywami i serem.
Krok 3
Mięso rozkrój w poprzek na dwa płaty, rozbij. Natrzyj olejem, oprósz solą i pieprzem.
Krok 4
Posyp siekanymi orzechami, nałóż farsz. Boki pospinaj, obsmaż mięso.
Krok 5
Włóż do rękawa foliowego i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie przetnij rękaw i dopiecz przez kolejne 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























