Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

20 dekagramów

2 kilogramy

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebule i cukinie pokrój w drobną kostkę, przypraw i podsmaż na oleju.

Krok 2

Orzechy wyłuskaj, połowę posiekaj, a połowę zmiel i wymieszaj z warzywami i serem.

Krok 3

Mięso rozkrój w poprzek na dwa płaty, rozbij. Natrzyj olejem, oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Posyp siekanymi orzechami, nałóż farsz. Boki pospinaj, obsmaż mięso.

Krok 5

Włóż do rękawa foliowego i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie przetnij rękaw i dopiecz przez kolejne 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Ciasto marmurkowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej