
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
20 dekagramów
2 kilogramy
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebule i cukinie pokrój w drobną kostkę, przypraw i podsmaż na oleju.
Krok 2
Orzechy wyłuskaj, połowę posiekaj, a połowę zmiel i wymieszaj z warzywami i serem.
Krok 3
Mięso rozkrój w poprzek na dwa płaty, rozbij. Natrzyj olejem, oprósz solą i pieprzem.
Krok 4
Posyp siekanymi orzechami, nałóż farsz. Boki pospinaj, obsmaż mięso.
Krok 5
Włóż do rękawa foliowego i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie przetnij rękaw i dopiecz przez kolejne 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej