Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

20 dekagramów

2 kilogramy

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebule i cukinie pokrój w drobną kostkę, przypraw i podsmaż na oleju.

Krok 2

Orzechy wyłuskaj, połowę posiekaj, a połowę zmiel i wymieszaj z warzywami i serem.

Krok 3

Mięso rozkrój w poprzek na dwa płaty, rozbij. Natrzyj olejem, oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Posyp siekanymi orzechami, nałóż farsz. Boki pospinaj, obsmaż mięso.

Krok 5

Włóż do rękawa foliowego i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie przetnij rękaw i dopiecz przez kolejne 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk nadziewany orzechami pistacjowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Klopsy po bałkańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej