Pikantne wafle z ziołowym mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne wafle z ziołowym mascarpone

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
116 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

12 sztuk

150 gramów

8 plastrów

1 opakowanie

4 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser wymieszaj w miseczce z posiekanymi ziołami.

Krok 2

Pomidorki ponacinaj z jednej strony, a następnie przesmaż na oliwie.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy.

Krok 4

Wafle wstaw na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika, a plastry boczku upiecz na patelni wyłożonej pergaminem.

Krok 5

Na gorące wafle nałóż ziołowy ser, następnie ułóż pomidorki i plastry chrupiącego boczku.

Krok 6

Każdą porcję polej gotowym sosem i udekoruj tymiankiem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne wafle z ziołowym mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne wafle z ziołowym mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne wafle z ziołowym mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne wafle z ziołowym mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne wafle z ziołowym mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne wafle z ziołowym mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne wafle z ziołowym mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne wafle z ziołowym mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej