
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
12 sztuk
150 gramów
8 plastrów
1 opakowanie
4 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser wymieszaj w miseczce z posiekanymi ziołami.
Krok 2
Pomidorki ponacinaj z jednej strony, a następnie przesmaż na oliwie.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy.
Krok 4
Wafle wstaw na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika, a plastry boczku upiecz na patelni wyłożonej pergaminem.
Krok 5
Na gorące wafle nałóż ziołowy ser, następnie ułóż pomidorki i plastry chrupiącego boczku.
Krok 6
Każdą porcję polej gotowym sosem i udekoruj tymiankiem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej