Pikantne wafle z ziołowym mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne wafle z ziołowym mascarpone

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

116 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

12 sztuk

150 gramów

8 plastrów

1 opakowanie

4 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser wymieszaj w miseczce z posiekanymi ziołami.

Krok 2

Pomidorki ponacinaj z jednej strony, a następnie przesmaż na oliwie.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy.

Krok 4

Wafle wstaw na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika, a plastry boczku upiecz na patelni wyłożonej pergaminem.

Krok 5

Na gorące wafle nałóż ziołowy ser, następnie ułóż pomidorki i plastry chrupiącego boczku.

Krok 6

Każdą porcję polej gotowym sosem i udekoruj tymiankiem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne wafle z ziołowym mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne wafle z ziołowym mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne wafle z ziołowym mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne wafle z ziołowym mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne wafle z ziołowym mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne wafle z ziołowym mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne wafle z ziołowym mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne wafle z ziołowym mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Crostini z serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej