
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
12 sztuk
150 gramów
8 plastrów
1 opakowanie
4 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser wymieszaj w miseczce z posiekanymi ziołami.
Krok 2
Pomidorki ponacinaj z jednej strony, a następnie przesmaż na oliwie.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy.
Krok 4
Wafle wstaw na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika, a plastry boczku upiecz na patelni wyłożonej pergaminem.
Krok 5
Na gorące wafle nałóż ziołowy ser, następnie ułóż pomidorki i plastry chrupiącego boczku.
Krok 6
Każdą porcję polej gotowym sosem i udekoruj tymiankiem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej