Pikantne wafle z ziołowym mascarpone

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

87 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

12 sztuk

150 gramów

8 plastrów

4 sztuki

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser wymieszaj w miseczce z posiekanymi ziołami.

Krok 2

Pomidorki ponacinaj z jednej strony, a następnie przesmaż na oliwie.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy.

Krok 4

Wafle wstaw na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika, a plastry boczku upiecz na patelni wyłożonej pergaminem.

Krok 5

Na gorące wafle nałóż ziołowy ser, następnie ułóż pomidorki i plastry chrupiącego boczku.

Krok 6

Każdą porcję polej gotowym sosem i udekoruj tymiankiem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej