
Składniki
2 szklanki
1 łyżka
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
null
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalej letnia, przegotowaną wodą i mocz przez ok. 1 godzinę. Szparagi umyj, obierz, odetnij zdrewniałe końce i pokrój na kawałki długości ok 3 cm.
Krok 2
Papryczkę chilli umyj, oczyść z pestek, a miąższ pokrój w kostkę.
Krok 3
Grzyby ugotuj w tej samej wodzie, w której się moczyły. Dokładnie je odsącz i pokrój w paski.
Krok 4
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Na 5 minut przed końcem gotowania dołóż szparagi.
Krok 5
Sok pomarańczowy przelej do rondelka, dodaj chilli i zagotuj. Stopniowo dodawaj margarynę, cały czas mieszając. Sos zagęść Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr. Gotuj przez chwilę, do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 6
Szparagi z makaronem odcedź, dołóż grzyby, wymieszaj i przełóż do podgrzanej miski. Zalej sosem pomarańczowym, przypraw do smaku i ponownie wymieszaj. Podawaj od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej