Tortellini z sosem drwala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortellini z sosem drwala

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

250 gramów

250 gramów

300 mililitrów

1 pęczek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortellini gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Oliwę rozgrzewamy na patelni. Dodajemy dowolnie pokrojone pieczarki i szynkę. Smażymy ok. 10 minut.

Krok 3

Dodajemy ugotowane tortellini, wlewamy śmietankę. Pietruszkę kroimy. Mieszamy, doprawiamy do smaku.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Meksykański kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej