
Składniki
400 gramów
2 łyżki
250 gramów
250 gramów
300 mililitrów
1 pęczek
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tortellini gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 2
Oliwę rozgrzewamy na patelni. Dodajemy dowolnie pokrojone pieczarki i szynkę. Smażymy ok. 10 minut.
Krok 3
Dodajemy ugotowane tortellini, wlewamy śmietankę. Pietruszkę kroimy. Mieszamy, doprawiamy do smaku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej