Tortellini z sosem drwala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortellini z sosem drwala

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

5

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

250 gramów

250 gramów

300 mililitrów

1 pęczek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortellini gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Oliwę rozgrzewamy na patelni. Dodajemy dowolnie pokrojone pieczarki i szynkę. Smażymy ok. 10 minut.

Krok 3

Dodajemy ugotowane tortellini, wlewamy śmietankę. Pietruszkę kroimy. Mieszamy, doprawiamy do smaku.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej