Wołowina po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wołowina po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

212 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

339 osób wydrukowało

Pobierz pdf

396 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

300 mililitrów

1 łyżka

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski i zamarynuj z olejem sezamowym oraz sosem sojowym.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z wodą. Obrany imbir pokrój w cienkie plastry, a cebulę w piórka.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojoną wołowinę. Następnie dodaj imbir oraz cebulę.

Krok 4

Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Zmniejsz ogień i duś jeszcze 10 minut. Pod koniec dodaj fasolkę oraz pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z chińskim makaronem lub ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Sławomir Szychta

    Sławomir Szychta , 20.02.2019

    bardzo dobry

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wołowina po tajskuWołowina po tajsku

Ze szlachetnej wołowej polędwicy przyrządź na obiad szybkie i proste danie, inspirowane kuchnią tajską. Wyrazisty smak tej potrawy uzyskasz dzięki orientalnym dodatkom, takim jak świeży imbir i kolendra. Przygotowanie tajskiej wołowiny rozpocznij od pokrojenia mięsa w dość cienkie paski. Połącz olej sezamowy z sosem sojowym, a następnie powstałą w ten sposób marynatą zalej kawałki wołowiny i odstaw je w chłodne miejsce. Korzeń imbiru obierz i posiekaj w plastry, a cebulę w pióra. Podsmaż je na rozgrzanej patelni razem z zamarynowanym mięsem. Całość zalej wymieszaną z wodą kompozycją przypraw do dań chińskich, w której znajdziesz m.in. pędy bambusa i grzyby mun. Doprowadź do wrzenia, aby sos zgęstniał, po czym duś jeszcze przez kilka minut. Pod koniec gotowania dodaj pociętą na mniejsze kawałki zieloną fasolkę szparagową oraz liście kolendry. Takie danie serwuj na ciepło z dodatkiem ugotowanego na sypko ryżu lub chińskiego makaronu typu mie. Przygotuj przy najbliższej okazji tajską wołowinę według naszego przepisu.