
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
300 mililitrów
1 łyżka
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski i zamarynuj z olejem sezamowym oraz sosem sojowym.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z wodą. Obrany imbir pokrój w cienkie plastry, a cebulę w piórka.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojoną wołowinę. Następnie dodaj imbir oraz cebulę.
Krok 4
Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Zmniejsz ogień i duś jeszcze 10 minut. Pod koniec dodaj fasolkę oraz pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z chińskim makaronem lub ryżem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wołowina po tajsku
Ze szlachetnej wołowej polędwicy przyrządź na obiad szybkie i proste danie, inspirowane kuchnią azjatycką. To wołowina po tajsku! Przepis gwarantuje wyrazisty smak potrawy, który uzyskasz dzięki orientalnym dodatkom, takim jak świeży imbir i kolendra. Przygotowanie tajskiej wołowiny rozpocznij od pokrojenia mięsa w dość cienkie paski. Połącz olej sezamowy z sosem sojowym, a następnie powstałą w ten sposób marynatą zalej kawałki wołowiny i odstaw je w chłodne miejsce. Korzeń imbiru obierz i posiekaj w plastry, a cebulę w pióra. Podsmaż je na rozgrzanej patelni razem z zamarynowanym mięsem. Wołowinę po tajsku z warzywami zalej wymieszaną z wodą kompozycją przypraw do dań chińskich, w której znajdziesz między innymi pędy bambusa i grzyby mun. Doprowadź do wrzenia, aby sos zgęstniał, po czym duś jeszcze przez kilka minut. Pod koniec gotowania dodaj pociętą na mniejsze kawałki zieloną fasolkę szparagową oraz liście kolendry. Przygotuj przy najbliższej okazji tajską wołowinę według naszego przepisu.
Dla kogo?
Jeśli jesteś miłośnikiem wyrazistych smaków kuchni azjatyckiej, to dla ciebie jest wołowina po tajsku. Przepis spodoba się także tym z was, którzy szukają prostych i szybkich pomysłów na oryginalne dania.
Na jaką okazję?
Kiedy sprawdzi się wołowina po tajlandzku? Przepis wykorzystacie zarówno na co dzień, jak i podczas wyjątkowych okazji. Nie zapomnijcie o nim, gdy planujecie menu domowej imprezy. Będzie zaskakująco i pysznie!
Czy wiesz, że?
Kuchnia tajska to połączenie kulinarnych wpływów Chin i Indii. Dzięki temu jest tak bogata w dodatki, przyprawy i różnorodne aromaty, których możesz spróbować dzięki naszej wołowinie po tajsku.
Dla urozmaicenia:
Wołowina po tajsku z warzywami idealnie smakuje na ciepło z dodatkiem ugotowanego na sypko ryżu lub chińskiego makaronu typu mie.