
Składniki
400 gramów
1 sztuka
400 gramów
2 sztuki
200 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotuj makaron ugotuj al dente w wodzie z dodatkiem. Odcedź i przelej zimną wodą.
Krok 2
Rozgrzej na patelni 4 łyżki oleju, wrzuć szynkę i makaron. Smaż na średnim ogniu na złoty kolor stale mieszając.
Krok 3
Dodaj pory i smaż jeszcze 5 minut.
Krok 4
W tym czasie pokrój żółty ser. Serem posyp składniki na patelni. Przykryj i trzymaj na ogniu tak długo, aż ser się nie rozpuści. Posyp solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
Szynkę pokrój w paski. Pory oczyść, pokrój w cienkie krążki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej