Zapiekany makaron

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

0.5 pęczka

400 gramów

400 gramów

0

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj makaron ugotuj al dente w wodzie z dodatkiem. Odcedź i przelej zimną wodą.

Krok 2

Rozgrzej na patelni 4 łyżki oleju, wrzuć szynkę i makaron. Smaż na średnim ogniu na złoty kolor stale mieszając.

Krok 3

Dodaj pory i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 4

W tym czasie pokrój żółty ser. Serem posyp składniki na patelni. Przykryj i trzymaj na ogniu tak długo, aż ser się nie rozpuści. Posyp solą i pieprzem do smaku.

Krok 5

Szynkę pokrój w paski. Pory oczyść, pokrój w cienkie krążki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej