Składniki
400 gramów
1 sztuka
400 gramów
2 sztuki
200 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotuj makaron ugotuj al dente w wodzie z dodatkiem. Odcedź i przelej zimną wodą.
Krok 2
Rozgrzej na patelni 4 łyżki oleju, wrzuć szynkę i makaron. Smaż na średnim ogniu na złoty kolor stale mieszając.
Krok 3
Dodaj pory i smaż jeszcze 5 minut.
Krok 4
W tym czasie pokrój żółty ser. Serem posyp składniki na patelni. Przykryj i trzymaj na ogniu tak długo, aż ser się nie rozpuści. Posyp solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
Szynkę pokrój w paski. Pory oczyść, pokrój w cienkie krążki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej