Zapiekany makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany makaron

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

400 gramów

2 sztuki

200 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj makaron ugotuj al dente w wodzie z dodatkiem. Odcedź i przelej zimną wodą.

Krok 2

Rozgrzej na patelni 4 łyżki oleju, wrzuć szynkę i makaron. Smaż na średnim ogniu na złoty kolor stale mieszając.

Krok 3

Dodaj pory i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 4

W tym czasie pokrój żółty ser. Serem posyp składniki na patelni. Przykryj i trzymaj na ogniu tak długo, aż ser się nie rozpuści. Posyp solą i pieprzem do smaku.

Krok 5

Szynkę pokrój w paski. Pory oczyść, pokrój w cienkie krążki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej