Młode warzywa na parze po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Młode warzywa na parze po francusku

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój marchew w grube plasterki. Kapustę pokrój w grubą kostkę. Cukinię pokrój w kostkę, botwinkę umyj.

Krok 2

Wszystkie warzywa gotuj na parze 7 minut. Przełóż na duży, głęboki talerz lub do miski.

Krok 3

Sos francuski rozrób z aromatyzowaną oliwą i wodą. Skrop sosem ugotowane warzywa.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młode warzywa na parze po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młode warzywa na parze po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młode warzywa na parze po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młode warzywa na parze po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młode warzywa na parze po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młode warzywa na parze po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młode warzywa na parze po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej