PRZEPISY.PL
Młode warzywa na parze po francusku - autor:  Dorota Wdowińska-Rozbicka

Młode warzywa na parze po francusku

  • 15
  • 2
  • Łatwe
  • 0
18
osób dodało do Mniamlisty
18
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • oliwa z oliwek z ziołami3 łyżki
  • woda mineralna2 łyżki
  • Krok 1

    Obierz i pokrój marchew w grube plasterki. Kapustę pokrój w grubą kostkę. Cukinię pokrój w kostkę, botwinkę umyj.
  • Krok 2

    Wszystkie warzywa gotuj na parze 7 minut. Przełóż na duży, głęboki talerz lub do miski.
  • Krok 3

    Sos francuski rozrób z aromatyzowaną oliwą i wodą. Skrop sosem ugotowane warzywa.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos sałatkowy francuski KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

201
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
66
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
178
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
119
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe