
Składniki
0.25 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój marchew w grube plasterki. Kapustę pokrój w grubą kostkę. Cukinię pokrój w kostkę, botwinkę umyj.
Krok 2
Wszystkie warzywa gotuj na parze 7 minut. Przełóż na duży, głęboki talerz lub do miski.
Krok 3
Sos francuski rozrób z aromatyzowaną oliwą i wodą. Skrop sosem ugotowane warzywa.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej