
Składniki
0.25 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój marchew w grube plasterki. Kapustę pokrój w grubą kostkę. Cukinię pokrój w kostkę, botwinkę umyj.
Krok 2
Wszystkie warzywa gotuj na parze 7 minut. Przełóż na duży, głęboki talerz lub do miski.
Krok 3
Sos francuski rozrób z aromatyzowaną oliwą i wodą. Skrop sosem ugotowane warzywa.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej