Młode warzywa na parze po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młode warzywa na parze po francusku

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój marchew w grube plasterki. Kapustę pokrój w grubą kostkę. Cukinię pokrój w kostkę, botwinkę umyj.

Krok 2

Wszystkie warzywa gotuj na parze 7 minut. Przełóż na duży, głęboki talerz lub do miski.

Krok 3

Sos francuski rozrób z aromatyzowaną oliwą i wodą. Skrop sosem ugotowane warzywa.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młode warzywa na parze po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młode warzywa na parze po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młode warzywa na parze po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młode warzywa na parze po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młode warzywa na parze po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młode warzywa na parze po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młode warzywa na parze po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młode warzywa na parze po francusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej